Nova promjena

Opet smjena u KBC-u Rijeka! Sad je u razriješena i predstojnica Klinike za oftalmologiju Maja Merlak

Barbara Čalušić

prof. dr. Maja Merlak / Foto Arhiva NL

prof. dr. Maja Merlak / Foto Arhiva NL

Za vršiteljicu dužnosti predstojnice ove klinike Uprava riječkog KBC-a imenovala je dr. Teu Čaljkušić Mance. Prema riječima ravnatelja prof. dr. Alena Ružića, riječ je o rezultatu opsežnog i višemjesečnog postupkaRavnateljstvo Kliničkog bolničkog centra Rijeka jučer je potvrdilo da je došlo do promjene i na čelu riječke Klinike za oftalmologiju tako što je umjesto dosadašnje predstojnice prof. dr. Maje Merlak koju je bolnička uprava razriješila dužnosti, Kliniku za oftalmologiju kao vršiteljica dužnosti predstojnice preuzela doc. dr. Tea Čaljkušić Mance.


Prema riječima ravnatelja KBC-a Rijeka prof. dr. Alena Ružića, riječ je o rezultatu opsežnog i višemjesečnog postupka koji je okončan nakon ljeta.


– Radi se o internom postupku nakon kojeg su iscrpljene sve druge mogućnosti te je prof. dr. Maja Merlak razriješena s mjesta predstojnice Klinike za oftalmologiju. Prof. dr. Merlak ostaje pročelnica Zavoda za polikliničku djelatnost s dnevnom bolnicom, a umjesto nje kao vršiteljica dužnosti predstojnice Klinike za oftalmologiju, imenovana je doc. dr. Tea Čaljkušić Mance.
Imajući u vidu stručne reference izv. prof. dr. sc. Maje Merlak kao liječnika s jedne strane, te obaveze i prava koje imamo kao uprava s druge strane, i u ovom slučaju donijeli smo informiranu, utemeljenu odluku iza koje su argumenti koji nadilaze afektivne slojeve komunikacije, kazao je ravnatelj Ružić ističući kako riječka bolnica stoji iza svojih odluka, i to prvenstveno u interesu pacijenata i zaposlenika te s ciljem poboljšanja organizacije rada u KBC-u Rijeka.


Podsjetimo, početkom ovog tjedna došlo je i do promjene na čelu riječke Klinike za pedijatriju gdje je dosadašnju predstojnicu prof. dr. Jelenu Roganović, odlukom Uprave riječkog KBC-a, kao vršiteljica dužnosti zamijenila doc. dr. Iva Bilić Čače.