Dva projekta

Općini Viškovo odobreno oko 3 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava

Jakov Kršovnik

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Za područni vrtić Marčelji odobreno je oko 1.56 milijuna kuna, a za radnu zonu Marišćinu K-2 oko 1.58 milijuna kunaVIŠKOVO – Općini Viškovo odobreno je oko 3 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava za sufinanciranje vlastitog učešća u dva EU projekta: Dječji vrtić Viškovo – područni objekt Marčelji te projekt “Radna zona Marišćina K-2 u Općini Viškovo”. Za područni vrtić Marčelji odobreno je oko 1.56 milijuna kuna, a za radnu zonu Marišćinu K-2 oko 1.58 milijuna kuna.


Načelnica Sanja Udović dodaje da su ovih dana od Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine primili Odluku o darovanju zemljišta vrijednog 860 tisuća kuna i da je sve spremno za infrastrukturno opremanje nove Radne zone K-2.


 
– Ukupna vrijednost projekta radne zone Marišćina K-2 je nešto manje od 20 milijuna kuna, a zahvaljujući kvalitetnom radu općinskih stručnih službi i raspoloživim natječajima, nama je ukupno odobreno 13 i pol milijuna kuna bespovratnih sredstava. Ne moram ni spominjati koliko takav iznos znači općinskom proračunu, kaže Udović.


Projektom radne zone Marišćina K-2 iz Općine žele unaprijediti poduzetničku klimu, privući domaće i strane investitore, a što će otvoriti nova radna mjesta. Projekt Radne zone K-2 obuhvaća ulaganja u energetsku, komunalnu, prometnu i komunikacijsku infrastrukturu nove zone na sjevernom dijelu Viškova. Cilj je razvoj i poboljšanje kvalitete i dostupnosti fizičke poduzetničke infrastrukture na području Općine Viškovo, kao dijela Urbane aglomeracije Rijeka.