SVEČANOST

Općina Viškovo proslavila dan svojeg zaštitnika. Poručuju da su im u centru politike djeca i mladi

Jakov Kršovnik

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

Načelnica Sanja Udović je čestitala učenicima generacije i odličnim učenicima te upravo njih navela kao ponos i obvezu općinskih čelnika da i dalje nastave sa svim projektimVIŠKOVO – Povodom obilježavanja blagdana svetog Mateja u školskoj dvorani OŠ »Sveti Matej« Viškovo održana je prigodna svečanost na kojoj su nagrađeni učenici generacije 2021./2022. koji žive na području Viškova, kao i učenici koji su svih osam godina školovanja završili s izvrsnim uspjehom, a žive u Viškovu. Također, dodijeljene su i nagrade za najljepšu okućnicu i balkon koje je dodijelila Turistička zajednica Općine Viškovo. Troje učenika generacija ima Viškovo, kao i čak 36 učenika koji su svih osam godina osnovnoškolskog školovanja završili odličnim uspjehom.


Načelnica Općine Viškovo Sanja Udović u uvodnom obraćanju istaknula je da su djeca i mladi budućnost Općine te kako stoga imaju obvezu staviti ih u centar pozornosti općinskih politika, kao i sve druge mještane Viškova. Podsjetila je i da prošle dvije godine nije bilo ove svečanosti, zbog koronavirusa, te je podsjetila na sve projekte koji su učinjeni i još uvijek su u procesu u Općini Viškovo. Zaključila je porukom nagrađenima.


– Čestitam učenicima generacije i odličnim učenicima. Ove godine vas ima čak 39, vi ste naš ponos i obveza da i dalje nastavimo sa svim projektima u Općini, na dobro vas i svih mještana. Sretan nam svima blagdan našeg zaštitnika svetog Mateja, rekla je načelnica Sanja Udović. U ime nagrađenih obratio se Mario Vranković, učenik generacije 2021./22. OŠ »Sveti Matej«.
– Iako su nas naše osnovne škole ispratile na nove puteve, koristimo i ovu priliku da još jednom zahvalimo svim našim učiteljima koji su uložili toliko truda učeći nas i pripremajući temelje za ono što je pred nama. Nije bilo lagano, ali ni jedan trud nije uzaludan. Jer, podučili su nas ne samo onome što piše u udžbenicima, već i kako biti bolji čovjek, brinuti za drugoga, drugačijeg i slabijeg. Dragi učitelji, prenijeli ste nam brojna znanja i nadamo se da ćete biti ponosni na nas, jer su naši uspjesi i vaših ruku djelo. Hvala i svim trenerima i sportskim timovima s kojima smo odrastali i nizali uspjehe. Hvala i načelnici Sanji Udović koja nas prati od naših vrtićkih dana, sretno smo što su djeca i mladi u središtu pažnje općine i što nas potičete da se trudimo i budemo bolji, kazao je Mario Vranković. Troje učenika generacije nagrađeno je s 3.000 kuna svaki, a 36 učenika koji su svih osam godina prošli s odličnim uspjehom s po 1.500 kuna svaki. Okupljenima su se obratili i predsjednik Općinskog vijeća Bojan Kurelić, zamjenik župana PGŽ-a Vojko Braut, kao i župnik mons. Ivan Nikolić te čestitali učenicima.


Najljepše okućnice i balkoni


Sinoć su urečene nagrade najboljima u Izboru za najljepše uređenu okućnicu i balkon koji dodjeluje Turistička zajednica Općine Viškovo. Najljepšu okućnicu ima Jasminka Colnar, a slijede one Slavice Vukojević i Danijela Petrca. Što se balkona tiče, najljepše je uređen onaj Tanje Iskra Katić, zatim Dore Klobas te Igora Stojanovića.


Nagrađeni učenici


Učenici generacije školske 2021./22. godine su Mario Vranković iz OŠ »Sveti Matej«, Petra Petelin iz OŠ Ivana Zajca Rijeka i Neo Vidmar iz OŠ »Podmurvice« Rijeka. Osim na njih, u Viškovu su ponosni i na učenike OŠ »Sveti Matej« koji su svih osam godina školovanja prošli s odličnim uspjehom, a to su: Viktorija Bićanić, Leona Jotanović, Erik Predović, Patrik Predović, Sara Šebelja, Dora Sušanj, Lana Zadković, Lucija Barić, Miran Frlan, Chelsea Gregorović, Gabrijel Grgurić, Eva Jakovac, Sven Klasnić, Nikolina Paulić, Nina Medur, Ivan Paurević, Ana Jurišić, Lucia Cetina, Leo Lenac, Zak Smithies, Lucija Zdrilić, Paula Žiganto. Učenici ostalih osnovnih škola koji žive na području Viškova i svih su osam godina školovanja završili s odličnim uspjehom su: Bruna Schubert, Jan Jotanović, Vedran Mančić, Marko Maček, Petra Grofelnik, Mika Radović, Matej Šoljić, Elena Dragoslavić, Josip Batista, Klara Pašalić, Petra Kovačević, Ema Ignjić, Ivona Starčević, Stela Haring.