Nevrijeme

Olujno jugo u Rijeci i okolici: Pljuskovi i grmljavina uz velike valove

Jugo / Snimio Sergej DRECHSLER

Jugo / Snimio Sergej DRECHSLER

Državni hidrometeorološki zavod za danas je najavio upravo promjenjivu naoblaku, vjetar i pljuskove ponajprije na sjevernom Jadranu i u gorjuOlujno jugo danas je pogodilo Rijeku i okolicu. Vjetar praćen pljuskom i grmljavinom uzburkao je more.

Foto galerija: Olujno jugo u Opatiji i Rijeci Foto: Sergej Drechsler 


Nakon višednevne naoblake bez prave kiše, današnje padaline su napokon dobrano namočile vrtove i parkove.
 


Državni hidrometeorološki zavod za danas je najavio upravo promjenjivu naoblaku, vjetar i pljuskove ponajprije na sjevernom Jadranu i u gorju.


Puhat će umjeren do jak jugozapadni vjetar, na udare i olujan, osobito u zapadnim predjelima, a na Jadranu jako i olujno jugo. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 22 i 26 °C, javljaju iz DHMZ-a.


I sutra se očekuje slično vrijeme. U petak će biti umjereno do pretežno oblačno s kišom i pljuskovima s grmljavinom te vjetrovito, javlja DHMZ.


Sutra će biti obilnih oborina osobito na Jadranu i uz njega, gdje je moguće i jače grmljavinsko nevrijeme. Krajem sutrašnjeg dana sa sjeverozapada dolazi smirivanje. ‘U petak će puhati umjeren, u gorju i jak jugozapadni vjetar. Na Jadranu jako do olujno jugo i južni vjetar, a prema večeri malo će oslabjeti. Najniža jutarnja temperatura zraka od 13 do 17, na Jadranu od 17 do 20, a najviša dnevna uglavnom između 19 i 24 °C’, javlja DHMZ.