Jak vjetar

Olujno jugo divlja Kvarnerom: Pogledajte prizore izlijevanja mora na opatijskom području

Marina Kirigin

Foto Marina Kirigin

Foto Marina KiriginNa širem području Kvarnera od jutros je na snazi narančasti stupanj Meteoalarma s upozorenjem na olujnu jugo čiji udari povremeno prelaze i stotinu kilometara na sat. Jak vjetar ispraznio je riječke ulice o čemu svjedoče i fotografije potpuno prazne riječke tržnice.


Srećom, olujni vjetar dosad nije izazvao štete. U Centru 112 navode kako tijekom prijepodneva nisu bilježile intervencije izazvane južinom.


Posebno je “gadno” na području Opatije, gdje je vjetar doveo do izlijevanja mora i plavljenja riva. Veliki valovi, visoko more, udari vjetra koji su na nekim mjestima jači od 35 čvorova, kiša koja neumorno pada – poplavili su lučka područja i kupališta, te odsjekli dijelove obalnog puta na Opatijskoj rivijeri.
Prve štete zbrajat će se tek nakon smirivanja  nevremena koje se prema upozorenju iz DHMZ ipak još jedno vrijeme neće stišati, već su mogući i daljnji olujni udari vjetra u kombinaciji sa visokim valovima.


Foto Marina Kirigin


Foto Marina KiriginFoto Marina Kirigin


Foto Marina KiriginFoto Marina Kirigin


Foto Marina KiriginFoto Ivica Tomić


Foto Ivica Tomić– Zbog povremeno olujnih udara vjetra autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica otvorena je samo za osobna vozila, obilazak za ostale je starom cestom kroz Gorski kotar, izvijestio je u subotu Hrvatski auto-klub (HAK).