Noćna utrka

Održana 20. Riječka zimska liga “Igor Malešević”: Prvaci članovi Zvone teama

Marinko Krmpotić

Zvone Team - pobjednici ovogodišnje Riječke zimske trkačke lige »Igor Malešević« / Foto Zvone Team

Zvone Team - pobjednici ovogodišnje Riječke zimske trkačke lige »Igor Malešević« / Foto Zvone Team

Ove je godine Liga imala devet utrka - u Fužinama, Delnicama, Klimnu, Kraljevici, Rabu, Čavlima, Kastvu, Rijeci i Kostreni



 


RIJEKA Jubilarnu, dvadesetu po redu trkačku Riječku zimsku ligu »Igor Malešević« osvojila je ekipa Zvone Team, ekipa s itekako izraženim goranskim predznakom jer je uglavnom čine sportaši s područja Gorskog kotara. Ove je godine Liga donijela čak devet utrka. Trčalo se u Fužinama, Delnicama, Klimnu, Kraljevici, Rabu, Čavlima, Kastvu, Rijeci i Kostreni, a za pohvalu je da je ovogodišnja zimska liga omogućila trkačima da putuju i na otoke te da isprobaju svoje trkačke mogućnosti i u noćnoj utrci. Svakako treba istaknuti i činjenicu da je ove godine prvi put u računanju poretka bila i odrednica vezana uz stjecanje bodova na temelju redovitosti na utrkama. I baš to je u velikoj mjeri pomoglo Zvone Teamu da bude najbolji jer su članovi ove ekipe poznati ne samo po brzini, već i po redovitom sudjelovanju na svakom kolu Riječke zimske lige.


Pohvale

 




– Sve pohvale Triatlon klubu RIVAL koji iz godine u godinu oduševljava sve trkačke entuzijaste organizacijom ovog odličnog natjecanja. Od srca im želimo da sljedeća Zimska liga bude bolja i veća od ovogodišnje koja je bila maestralna, a mi ćemo kao Zvone Team nastojati i iduće godine biti što kvalitetniji, a to znači ostati u vrhu najkvalitetnijih ekipa, kazao je Danijel Imgrund.

Redovitost


Zvone Team je ove godine u nikad većoj konkurenciji od čak dvadeset i dvije ekipe osvojio 242 boda, što im je osiguralo prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji ispred Triatlon kluba RIVAL (239 bodova) i ekipe AM Runner Teama (228 bodova). Vođa ekipe i njen osnivač, iskusni Danijel Imgrund koji je ime ekipi dao po imenu svog pokojnog oca Zvonimira, ističe kako je pošteno reći da je ekipa AM Runner Teama najbrža ekipa.


Romeo Marčelja / Foto Zvone Team


– Velika je vjerojatnost da bi ove godine baš oni osvojili Riječku zimsku ligu da nisu propustili jedno kolo na Rabu te time i mogućnost osvajanja bodova na toj utrci. Za razliku od njih mi smo, osim što smo bili jedna od najbržih ekipa, bili i jedna od najredovitijih ekipa, čime smo iskazali vjernost i lojalnost Riječkoj zimskoj ligi »Igor Malešević«, rekao je Imgrund koji nam je predstavio i trkače koji su donijeli Zvone Teamu naslov najuspješnije ekipe ove trkačke sezone.


Marina Juranić / Foto Zvone Team


Vrsni trkači


– Zvijezda našeg tima po meni je Marina Juranić koja je osvojila prvo mjesto u svojoj (dobnoj), ali i u apsolutnoj kategoriji pojedinačno za žene. Njen entuzijazam i sportski duh prelio se na sve članove ekipe pa smatram da ona može biti primjer i profesionalnim sportašima. Nina Poklepović naša je nova članica koja je u kategoriji žene (50-54) osvojila treće mjesto te time pojačala žensko krilo Zvone Teama na najbolji mogući način. U pojedinačnoj kategoriji muškaraca (55 – 59) prvo je mjesto osvojio Romeo Marčelja, izvrstan i iskusan maratonac jedan je od motora Zvone Teama, čovjek koji daje vjetar u leđa cijeloj ekipi. Dragan Klarić član je naše ekipe od prvog dana i vrijedan je prikupljač bodova, a ove godine je postigao svoje najznačajnije trkačke rezultate. Svake godine napredak na nastupima ostvaruje i Bruno Juranić, a velik doprinos dao je naš novi član Darko Pirc koji je uz Marinu bio najjača karika ovogodišnje ekipe te svakako jedan od najzaslužnijih za osvajanje ovogodišnjeg zlata, rekao je Danijel Imgrund.