Job.Fair

Od ponedjeljka prvi virtualni sajam poslova na Tehničkom fakultetu u Rijeci

Ingrid Šestan Kučić

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj

Na jedinstven i inovativan način, za Rijeku i Primorsko-goransku županiju, osmišljena je internet komunikacijska platforma koja će biti prezentirana u sklopu Job.Fair 2020Tradicionalno održavanje Sajma poslova – Job.Fair na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci ove će se godine zbog epidemije održati u virtualnom okruženju. Na Tehničkom fakultetu ističu da su napravili izniman iskorak u implementaciji digitalnih medija sa svrhom komunikacije sa studentima, potencijalnim studentima i svim zainteresiranim.


Na jedinstven i inovativan način, za Rijeku i Primorsko-goransku županiju, osmišljena je internet komunikacijska platforma koja će biti prezentirana u sklopu Job.Fair 2020, a riječ je o virtualnom sajmu poslova koji će se održavati od 2. do 6. studenog.


– S obzirom na okolnosti vezano uz epidemiju COVID-19 i nemogućnosti da se sajam poslova održi u prostorijama Tehničkog fakulteta u Rijeci – krenulo se s idejom i realizacijom specijalne digitalne komunikacijske platforme putem interneta: realiziran je virtualni Job.Fair.
Svi zainteresirani mogu posjetiti internetsku stranicu na kojoj će biti virtualna prezentacija svih tvrtki koje sudjeluju na ovogodišnjem sajmu poslova. Interaktivna platforma omogućuje ulaz u virtualni sajam u kojem će posjetitelj moći posjetiti virtualni štand određene tvrtke.


Na virtualnom štandu mogu dobiti sve relevantne informacije mogućih poslodavaca, kao i njihove kontakte. Cilj ovakvog sajma je da studenti dobiju informacije iz prve ruke vezano za mogućnosti zapošljavanja nakon studija, kažu na Tehničkom fakultetu.


Ove je godine Job.Fair okupio velik broj tvrtki iz Rijeke i okolice koji su prepoznali važnost Tehničkog fakulteta u educiranju kvalitetnih kadrova i koji je kroz godine stvorio vrhunske stručnjake na području tehničkih znanosti.


– Od iznimnog značaja je da Tehnički fakultet Rijeka pridaje veliku pažnju činjenici da omogući svojim studentima mogućnost kontakata s tvrtkama odnosno s tržištem rada nakon završetka studija. Tehnički fakultet sa svojim proaktivnim djelovanjem prema tržištu rada nameće se kao jedna od vodećih obrazovnih institucija u našoj zemlji.


Kao i svake godine, Job.Fair je izvrsna prilika za studente da razmisle o svojoj budućoj karijeri, ali i za poslodavce da već sada u svoje redove regrutiraju sposobne i ambiciozne mlade ljude, ističu na fakultetu.


Uspješan prijenos aktivnosti u digitalnu sferu na Tehničkom fakultetu smatraju velikim uspjehom te jednim od mnogih iskoraka u implementaciji digitalnih medija u komunikaciji sa studentima, zaposlenicima i zainteresiranom javnošću.


Primjena znanja i inovacija u digitalnom dobu bitan je smjer razvoja Tehničkog fakulteta i zahvaljujući tome danas ponosno stojimo uz bok najboljih svjetskih tehničkih fakulteta po inovativnim platformama za virtualnu prezentaciju.


– Razvijanjem ovakvih platformi namećemo se kao jedan od inovatora na tom polju te, uz tradiciju izvrsnosti, kvalitetan kadar, uspješne studente i međunarodne suradnje, uživamo status modernog fakulteta koji brine o svojim studentima, njihovim potrebama i budućnosti, zaključuju na Tehničkom fakultetu.