Komunalni redovi

Obnavlja se krov na Mehani, zgradi koja se nalazi pored nogometnog igrališta u Mavrincima

Sanja Gašpert

Foto: S. DRECHSLER

Foto: S. DRECHSLER

Vrijednost radova koji bi trebali biti gotovi do kraja siječnja jest 130 tisuća kuna, a financira ih Općina Čavle. Radove izvodi tvrtka V. D. I. iz RijekeČAVLE – Započeli su radovi na obnovi krova na objektu poznatijem pod nazivom Mehana, koji se nalazi pored nogometnog igrališta Nogometnog kluba Grobničan u Mavrincima. Riječ je o objektu koji je u vlasništvu Općine Čavle, a u njemu se nalazi ugostiteljski objekt Igralište. Vrijednost radova je 130 tisuća kuna, koje sredstvima proračuna financira Općina Čavle, a oni bi trebali biti gotovi do kraja siječnja. Radove izvodi tvrtka V. D. I. d.o.o. iz Rijeke, a nadzor nad radovima povjeren je Plan projektu.


– Na ovom je objektu krov dotrajao te će u sklopu projekta biti zamijenjen krovni pokrov. Nakon sportske dvorane Mavrinci, Malog doma Platak i Doma kulture Čavle, još jedan naš objekt zasjat će novim krovom. Prema planiranom, radovi bi trebali biti završeni krajem ovog mjeseca – kaže načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić.


Inače, Općina Čavle redovito ulaže u obnovu i održavanje objekata koje ima u svom vlasništvu, pa je tako nedavno predstavljen kapitalni projekt energetske obnove zgrade Doma kulture Čavle, vrijedan blizu 4,3 milijuna kuna, kojim je uz novi izgled povećana i energetska učinkovitost ovog objekta smještenog u samom centru Čavala. Također, Općina Čavle prije godinu i pol dana izdvojila je 240 tisuća kuna proračunskih sredstava kojima je obnovila krov na Malom domu na Platku. Postavljen je novi limeni pokrov te je zamijenjena dotrajala drvena konstrukcija.