Svečana skupština

Obilježena 20. obljetnica Matice umirovljenika PGŽ

Sanja Gašpert

Sa svečane sjednice Matice umirovljenika PGŽ

Sa svečane sjednice Matice umirovljenika PGŽ

Plakete za dugogodišnji rad i doprinos Matici umirovljenika PGŽ-a dodijeljene su istaknutim članovima Matice - Anđelku Manestru i Josipu Matkoviću te predstavnicima Županije, Goranu Petrcu i Zlatku KomadiniMatica umirovljenika Primorsko-goranske županije svečanom je skupštinom, održanom u prostorijama Matice u Čitaonici Trsat pod svim epidemiološkim mjerama, obilježila dvadesetu obljetnicu rada, uz nazočnost 45 članova i gostiju.      


Predsjednik Matice umirovljenika PGŽ-a Zdravko Winter pozdravio je nazočne i otvorio svečanu skupštinu, o dosadašnjem radu Matice govorio je počasni predsjednik Josip Matković, a ispred Primorsko-goranske županije nazočnima se obratio pročelnik Ureda Goran Petrc, koji je istaknuo kako će Županija i dalje podržavati programe i projekte Matice.


U ime Matice umirovljenika Hrvatske obratila se predsjednica Višnja Fortuna, koja je u svom izlaganju naglasila odličnu dosadašnju suradnju s Matiom umirovljenika PGŽ-a i želju za daljnjim nastavkom dobre suradnje. Posebno je istaknula problematiku umirovljenika i želju za poboljšanjem uvjeta umirovljeničkog statusa.
U nastavku skupštine uslijedila dodjela plaketa, priznanja i povelja zaslužnim pojedincima i udrugama.


Plakete za dugogodišnji rad i doprinos Matici umirovljenika PGŽ-a dodijeljene su istaknutim članovima Matice – Anđelku Manestru i Josipu Matkoviću te predstavnicima Županije, Goranu Petrcu i Zlatku Komadini.


Povelje kao osnivačima Matice umirovljenika PGŽ-a dobilo je sedam udruga – Rijeka, Delnice, Čavle, Grad Crikvenica i Općina Vinodolska, Cres, Mali Lošinj i Punat.


Priznanja za izuzetan doprinos i uspješnu suradnju u radu Matice umirovljenika PGŽ-a dobilo je svih 28 udruga iz cijele Županije. Nakon svečanosti slijedilo je ugodno druženje uzvanika.