Gradonačelnik na odlasku

Obersnel: U Rijeci nitko nema iskustva u primopredaji vlasti, nije bilo jednostavno, ali sve je spremno

Jakov Kršovnik

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Od 1993. godine pa do danas, bila je samo jedna primopredaja i to davno, rekao je Vojko ObersnelRiječki predstavnici uključeni u projekt EPK 2020, dosadašnji gradonačelnik Vojko Obersnel, njegov zamjenik i novi gradonačelnik Marko Filipović, pročelnik za kulturu Ivan Šarar i Irena Kregar Šegota, u ime tvrtke Rijeka 2020, održali su sastanak s predstavnicima Nove Gorice i Gorizie, gradova koji će biti Europska prijestolnica kulture 2025. godine.


Cilj je bio uspostava suradnje te razmjena iskustva na organizaciji i provođenju programa EPK.


Nakon sastanka gradonačelnik Vojko Obersnel kratko se osvrnuo na primopredaju vlasti novom gradonačelniku koja će biti u ponedjeljak.
– Naravno da je sve spremno za primopredaju, iako ju u Rijeci nije jednostavno napraviti jer nitko nema iskustva. Od 1993. godine pa do danas, bila je samo jedna primopredaja i to davno.


No, uspjeli smo sve organizirati. Primopredaja će biti u ponedjeljak i to će biti prvi radni dan novog gradonačelnika, dok je meni danas formalno zadnji.


Naravno da se osjećam čudno. S jedne strane osjećam olakšanje nakon toliko godina, ali i određenu sjetu, jer od ponedjeljka za mene počinje novi život s drugačijim izazovima, bitno manjim nego do sada, rekao je Obersnel.