Grad Rijeka

Obersnel: Mjere pomoći riječkim poduzetnicima ostaju na snazi, djeca do 4. osnovne ostaju u školi

Hina

Snimio VEDRAN KARUZA

Snimio VEDRAN KARUZA

To se odnosi na smanjenje zakupnina gradskih poslovnih prostora za one koji mogu dokazati pad prometa te na oslobađanje plaćanja najamnina za terase ugostiteljskih objekata, rekao je Obersnel na konferenciji za novinstvo nakon svog kolegijaRiječki gradonačelnik Vojko Obersnel izvijestio je u utorak da sve gradske mjere za pomoć poduzetnicima ostaju na snazi i u travnju, zbog novog zatvaranja na području Primorsko-goranske županije.


To se odnosi na smanjenje zakupnina gradskih poslovnih prostora za one koji mogu dokazati pad prometa te na oslobađanje plaćanja najamnina za terase ugostiteljskih objekata, rekao je Obersnel na konferenciji za novinstvo nakon svog kolegija.


Dodao je da će se poduzetnicima koji ne mogu prikazati pad prometa u siječnju i veljači u odnosu na isto razdoblje prošle godine, jer su počeli poslovati poslije tijekom godine, odobriti paušalno smanjenje najamnine za 20 posto.
Osvrnuvši se na proglašeno dvotjedno zatvaranje u Primorsko-goranskoj županiji, ocijenio je da je opravdano jer vjerojatno nije bilo druge mogućnosti za zaustavljanje velikog rasta broja oboljelih na ovom području.


Grad Rijeka odlučio je i da učenici prva četiri razreda osnovnih škola, kojima je osnivač, nastave s nastavom u školi, jer je među tim učenicima zanemariv broj oboljelih, kazao je Obersnel.


Prelazak na online nastavu za tu djecu izazvao bi velike probleme za njihove roditelje koji rade, naveo je Obersnel.


U slučaju pogoršanja epidemiološke situacije u nekoj od škola, ravnateljima je ostavljena mogućnost da samostalno odluče o prelasku na online nastavu i u nižim razredima osnovne škole, dodao je gradonačelnik.