Gradonačelnik

Obersnel objavio da završava zadnji mandat na čelu Rijeke: “Ono što sam rekao, to sam i napravio, ali ne bacam koplje u trnje”

Portal Novi list, Hina

Foto Goran Kovacic/Pixsell

Foto Goran Kovacic/Pixsell

Uvjeren sam da će građanke i građani Rijeke dati povjerenje Marku i Sandri, jednako kao što su ga davali i meni, poručio je ObersnelRIJEKA – Predsjednik SDP-a Peđa Grbin poručio je u petak iz Rijeke da SDP danas iz toga grada službeno počinje kampanju za lokalne izbore jer je Rijeka najbolji pokazatelj kako se može voljeti i voditi svoj grad na ispravan način.


Grbin je to rekao na konferenciji za novinare na kojoj su predstavljeni SDP-ovi kandidati za riječkoga gradonačelnika i njegovu zamjenicu Marko Filipović i Sandra Krpan.


“SDP danas iz Rijeke i službeno počinje svoju kampanju za lokalne izbore jer je Rijeka najbolji pokazatelj kako se može voljeti i voditi svoj grad na ispravan način. Rijeka je odličan primjer svima u Hrvatskoj što treba napraviti da ljudima, koji su ti povjerili odgovornost da ih vodiš, učiniš da žive bolje”, rekao je Grbin.
Zahvalio je gradonačelniku Vojku Obersnelu, koji je 21 godinu na čelu Rijeke, ističući da SDP “može biti ponosan jer je napravio puno na građenju imidža SDP-a i pokazao kako se SDP-ovci trebaju ponašati kada su izabrani na javnu dužnost te je služio na zadovoljstvo građana”.


“Siguran sam da će do svibnja, kada će Marko Filipović postati gradonačelnik Rijeke, nastaviti djelovati na taj način”, rekao je Grbin i zahvalio Obersnelu što “ostaje na riječkoj i socijaldemokratskoj političkoj sceni jer će pomoći graditi novi i jači SDP, koji će mijenjati, modernizirati i gurati Hrvatsku naprijed”.Grbin je rekao i da Filipovića i Krpan očekuje velika odgovornost nakon pobjede na lokalnim izborima da Rijeku nastave voditi kao otvoren i moderan grad.


“Rijeku vodite kao grad svjetionik Hrvatske, koji Hrvatskoj pokazuje u kojem smjeru treba ići, koji uvijek ide korak ispred, na području obrazovanja, s građanskim odgojem, po pitanju komunalne infrastrukture, socijalne skrbi, povlačenja novca iz EU fondova, poduzetničkih inkubatora, u digitalnim tehnologijama…”, rekao je.


Član predsjedništva Gradske organizacije SDP-a i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel je ocijenio da je lijepo imati ljude kao što su Filipović i Krpan.


Foto galerija: Odlazak Obersnela i predstavljanje Filipovića Foto: Damir Škomrlj


“Vjerujem da smo ovom konferencijom završili nagađanja u javnosti i da i najnevjerniji Tome mogu odahnuti i prihvatiti činjenicu da se više neću kandidirati za gradonačelnika. Najavio sam to u zadnjem ciklusu, uoči zadnjeg mandata, a ja baš ne mijenjam svoje odluke. Procijenio sam da je 21 godina na mjestu gradonačelnika, a prije toga tri godine kao pročelnik za zdravstvo i socijalnu skrb, sasvim dovoljno i da je vrijeme za određene promjene”, rekao je.


Obersnel puni 64 godine pa je, kako je istaknuo, normalna određena smjena generacija te “nema sumnje da će dvoje kandidata braniti osnovne postulate socijaldemokratske politike i onoga što je postignuto u Rijeci, otvorenom i uključivom gradu”.


Smatra da to neće biti lako, da su “mnogima su već narasle zazubice” uz tvrdnju da se ne namjerava kandidirati”, ali vjeruje da će građani dati povjerenje SDP-ovim kandidatima.


“Ne bacam koplje u trnje, ostat ću aktivan u političkom životu jer je socijaldemokracija dio mog bića pa ću, kad bude potrebna pomoć, biti na raspolaganju”, zaključio je Obersnel.


SDP-ov kandidat za gradonačelnika Rijeke  Filipović je predsjednik Gradske organizacije SDP-a i zamjenik gradonačelnika. Zahvalio je svima na potpori, kao i svojem protukandidatu Vojku Brautu.


“Na mjestu zamjenika gradonačelnika stekao sam potrebno iskustvo, vidio kako funkcionira grad, na dobrobit građana”, istaknuo je i dodao kako projekte treba dovršiti, ponajprije one povezane s EPK, i njezino nasljeđe. Proveo je dio radnog vijeka u privatnom sektoru pa se nada još boljoj suradnji s riječkim poduzetnicima.


Smatra da mladi budućnost trebaju vidjeti u Rijeci i nada se da će u predizbornoj kampanji biti što više sučeljavanja. Poručio je da njegova vrata ostaju otvorena.


Potpredsjednica riječke Gradske organizacije SDP-a i gradska vijećnica Sandra Krpan zahvalila je stranačkim kolegama, ističući kako vjeruje da će zajedno graditi uljuđeno i civilizirano društvo, da će nadograđivati ostvareno te da će se zauzimati da temeljne vrijednosti socijaldemokracije ostanu dio načina života u Rijeci.