U 18 sati

Oaza kreative Iris najavila bogate ljetne radionice, a sutra vas na Mlaci čeka jedna baš fora

Marko Dobrecović

Foto: Promo

Foto: Promo

Radionica na otvorenom pod imenom "Fraktalna oaza" nudi zanimljiv i mnogima neotkriven svijet fraktala

Oaza kreative Iris najavljuje bogat popis radionica koje će se održavati tijekom ljetnih mjeseci.


Uz velik broj radionica namijenjenih svim uzrastima ove srijede u Parku Mlaka s početkom u 18 sati bit će održana radionica na otvorenom pod imenom »Fraktalna oaza«, koja nudi zanimljiv i mnogima neotkriven svijet fraktala.


Iz Oaze kreative ističu da je crtanje fraktala tehnika art terapije koja omogućava ljudima da poboljšaju svoje zdravlje, intuitivnim uvidima riješe probleme u životu, upoznaju sami sebe u svojim podsvjesnim dubinama, uče kako prepoznati svoje životne ciljeve te kako se podignuti na novu razinu u svom razvoju.


Riječ fraktal potiče od latinske riječi fractus što znači razlomljen, slomljen.


Fraktali su matematički oblici kod kojih svaki, i najmanji dio, sadrži svojstva cjeline i informacije o cjelini.


Fraktalni crtež specifična je vrsta crteža koja se crta zatvorenih očiju. Ruka na papiru crta različite šare te stvara formu prepunu polja različitih veličina. Po završetku crtanja slijedi bojanje polja, otvorenih očiju. Crtaju se u svrhu razvoja kreativnosti (umjetnički fraktali) ili korekcije unutarnjeg stanja (intuitivni i korekcijski crteži).


Iris Sergo, po struci odgojiteljica s dugogodišnjim stažem u dječjem vrtiću, voditeljica je radionice. Završivši pet modula Škole integrativnog fraktalnog crtanja IskoniJa, postala je učiteljica ove aktivnosti za djecu i ostale.


– Fraktali su me pronašli potpuno slučajno. Zakoračila sam u nepoznat svijet koji me odmah oduševio. Boje, oblici, ples linija na papiru, privuklo me na poseban način i otkrilo čaroliju stvaranja.


Crtanje fraktala je probudilo umjetnicu u meni za koju nisam znala da postoji iako već dugo iskazujem svoju maštu i kreativnost na druge načine. Crtanje me opušta i ispunjava novim spoznajama o svom unutarnjem svijetu.


Postajem bolja osoba zahvaljujući predivnim ljudima koji su ušli u moj život. Zahvalna sam za sve što sam doživjela na ovom putovanju koje traje već 3 i pol godine i toplo preporučam svima da isprobaju čaroliju fraktala jer zaista mijenjaju svijet na nenametljiv, nježan i sebi svojstven način, navodi Iris Sergo.


Radionica »Fraktalna oaza« što će se održati ove srijede namijenjena je svim uzrastima, a neke od dobrobiti za polaznike su oslobađanje kreativnog potencijala, stvaranje pozitivne slike o sebi, jačanje samopoštovanja i podizanje samopouzdanja, razvijanje motivacije i volje.


Radionica je besplatna za sve zainteresirane, a svoje sudjelovanje potrebno je najaviti na broj 0953887673.