Obnova voznog parka

Novo vozilo DVD Sušak imalo vatreno krštenje u gašenju požara u Sušačkoj Dragi

Bruna Matičić

S primopredaje novog vozila DVD-u Sušak

S primopredaje novog vozila DVD-u Sušak

Olukom članova na mjesto predsjednika DVD-a Sušak je izabran Luka Miškulin, dopredsjednik je postao Domagoj Mičetić, a nova tajnica Društva je Marijana MiškulinDVD Sušak – Rijeka krajem 2020. godine obnovio je svoj vozni park i kupio vatrogasno vozilo za gašenje požara te time ostvario jednu od najvažnijih kapitalnih investicija planiranih posljednjih godina.


– Već se dugi niz godina u Društvu pokazala potreba za vatrogasnim vozilom takve vrste koji će opremom i namjenom zadovoljiti potrebe operativne jedinice Društva u budućnosti.


Rabljeni vatrogasni kamion za gašenje ponajprije šumskih požara isporučen je od tvrtke Vatropromet d.o.o. nakon provedenog javnog nadmetanja, a u većini je financirano od Društva uz financijsku potporu Gradske vatrogasne zajednice Rijeka i Vatrogasne zajednice Primorsko-goranske županije, kaže se u priopćenju koje potpisuje novi predsjednik DVD-a Sušak Luka Miškulin naglašavajući pritom kako je novo vatrogasno vozilo prvi put uspješno korišteno 6. ožujka u gašenju otvorenog požara u Sušačkoj Dragi.
Uz navedene aktivnosti iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sušak – Rijeka ističu da je krajem ožujka ove godine na redovnoj izbornoj skupštini izabrano novo rukovodstvo te je odlukom članova na mjesto predsjednika izabran Luka Miškulin, dopredsjednik je postao Domagoj Mičetić, a nova tajnica Društva je Marijana Miškulin.


Za funkciju zapovjednika i zamjenika zapovjednika bilo je prijavljeno više kandidata te je naposljetku članstvo za zapovjednika Društva izabralo Vedrana Butoraca i Mihaela Hata za zamjenika, a Skupština Društva izabrala je i članove Upravnog i Nadzornog odbora te prihvatila sva Izvješća iz 2020. godine uz usvajanje novog Statuta Društva te Poslovnika o radu Skupštine.


Ovom se prilikom dosadašnjem rukovodstvu zahvaljuju na svemu što su godinama činili za boljitak Društva, a novo rukovodstvo, navodi se u priopćenju, čeka puno aktivnosti koje je potrebno pokrenuti, a koje su prošle godine zaustavljene zbog pandemije COVID-19.