Novi sadržaji

Novo ruho i novi stanari bivše zgrade “Elektromaterijala”: Martinkovac dobiva šoping centar

Biljana Savić

Foto: Sergej Drechsler

Foto: Sergej DrechslerRIJEKA Nekadašnja »zona« Elektromaterijala na Martinkovcu, riječke tvrtke koja je nestala u stečaju, dobit će novo ruho i nove stanare. Niknut će tu novi šoping centar sa svim popratnim sadržajima.


Vlasnik zemljišta i triju nekretnina ex Elektromaterijala već neko vrijeme je riječka tvrtka AMEC Rijekatekstil, koja prostore ex Elektromaterijala planira rekonstruirati i oživiti kroz nove sadržaje.


Zasad iz AMEC-a nisu spremni kazati kakvi će to točno sadržaji biti, osim što su potvrdili da rade na tome kako bi zadržali pretežito trgovačku djelatnost, ali usmjereni na ponudu suvremenih roba i zanimljivih sadržaja, koji bi se nudili u sklopu budućeg trgovačkog centra, s ciljem zadovoljenja potreba građanstva tog dijela grada, ali i šire.
Radovi su krenuli, a na nešto manje od 20.000 četvornih metara, s otvorenim i natkrivenim prostorom za parkiranje te očekivanim marketom prehrane, poznatim svjetskim i domaćim brendovima, ugostiteljstvom i drugim traženim sadržajima poput prostora za sport i zabavu djece, otvorenje se očekuje u drugoj polovici kolovoza ove godine.