Oproštaj u Cerniku

Novinari iz cijele Hrvatske oprostili se od Srđana Vrančića Vrane

Vladimir Mrvoš

Snimio V. MRVOŠ

Snimio V. MRVOŠ

Od Vrane su se oprostile kolege ne samo iz Vala, već i svih redakcija i agencija iz Hrvatske, uključujući i kolege iz Novog lista, gdje je proveo dio svoje profesionalne karijereRIJEKA – Na groblju u Cerniku obitelj, brojni prijatelji i kolege oprostili su se od novinara i fotoreportera Srđana Vrančića Vrane. Iako je prošlo nekoliko dana od njegove iznenadne smrti, koja ga je zatekla dok je ronio u sklopu projekta proučavanja podmorja kod mjesta Molunat u Konavlima, mnogima je bilo teško povjerovati da je to istina. Vrana je bio u toliko opasnih situacija u životu, jer je kao novinar i fotoreporter izvještavao iz ratnih sukoba u Afganistanu, na Kosovu, u Libiji, Libanonu, Siriji, na Krimu, a zatim i u Ukrajini, da je sama pomisao da je život izgubio roneći, zvučala nestvarno.


Iako je ronjenje opasan sport, Vrani je to bio omiljeni trenutak opuštanja i predaha od brojnih opasnih situacija i stresova kojima je kao ratni reporter bio izložen. Osim u Jadranu, koji je dobro poznavao, ronio je u Tajlandu, Indoneziji, na Tenerifima, u Španjolskoj, Egiptu, Meksiku, na Karibima. Povezujući svoje strasti, fotografiju i ronjenje, hobistički se počeo baviti podvodnom fotografijom od kraja osamdesetih, dok je aktivnu sportsku ulogu u Hrvatskom ronilačkom savezu započeo 2014. godine. Osvojio je Prvenstvo Hrvatske u podvodnoj fotografiji i bio pobjednik Underwater Photo Marathona. Bio je sudionik finalnog natjecanja UWPM u Egiptu, a na Svjetskom prvenstvu u podvodnoj fotografiji na Tenerifima, kao član hrvatske reprezentacije osvojio je srebrnu medalju, dok je pojedinačno bio četvrti.


Početak njegove impresivne karijere započeo je u omladinskom listu Val, a od Vrane su se oprostile kolege ne samo iz Vala, već i svih redakcija i agencija iz Hrvatske, uključujući i kolege iz Novog lista, gdje je proveo dio svoje profesionalne karijere.


Snimio V. MRVOŠ

Snimio V. MRVOŠ