Nabavka

Novih 12 autobusa stiglo u garažu Autotroleja, slijedi dolazak 11 minibuseva

Helena Fogas

Foto KD Autotrolej

Foto KD Autotrolej

Riječ je o 23 od ukupno 37 autobusa koje Autotrolej nabavlja u sklopu projekta nabavke novih autobusa putem EU fondova.Novih 12 Iveco autobusa već je stiglo u garažu KD-a Autotrolej na Školjiću, a uskoro slijedi i dolazak 11 minibuseva istog proizvođača, te krajem mjeseca i njihovo predstavljanje i puštanje u promet.


Riječ je o 23 od ukupno 37 autobusa koje Autotrolej nabavlja u sklopu projekta nabavke novih autobusa putem EU fondova.


Foto KD Autotrolej
Osim Iveco autobusa u dolasku su i autobusi MAN-a, te ih je tako u bazu Autohrvatske na Čavlima pristiglo 12, dok još dva autobusa tek trebaju doći. Riječ je o sedam zglobnih i sedam solo vozila.


Kako ističu u KD-u Autotrolej, novi autobusi nabavljaju se putem Kohezijskog fonda temeljem Operativnog programa konkurentnost i kohezija 2014.-2020.


Foto KD Autotrolej


Projekt “Nabava novih autobusa za Komunalno društvo Autotrolej d.o.o. II” usmjeren je, između ostaloga, na osiguravanje odgovarajućih i sigurnih vozila za prijevoz putnika putem zamjene zastarjelog voznog parka za osiguranje javnog prijevoza na linijama utvrđenim ugovorom o javnim uslugama sklopljenim između jedinica lokalne (regionalne) samouprave i prijevoznika KD Autotrolej.


Ukupna vrijednost projekta je 82.260.811,24 kune, s time da europsko sufinanciranje projekta iznosi 55,6 milijuna kuna. Iz Autotroleja napominju i da je razdoblje provedbe projekta od lipnja 2021. do prosinca 2023. godine.