ŠARENO IGRALIŠTE

Novi mural u susjedstvu Škurinje EPK: Dječji park oplemenili balthazarovski motivi

Ingrid Šestan Kučić

U oslikavanju zida Nicol Načinović pomagali su Megan i David / Foto: S. DRECHSLER

U oslikavanju zida Nicol Načinović pomagali su Megan i David / Foto: S. DRECHSLER

Akcija izrade prvog nenavijačkog murala održana je jučer pod vodstvom Nicol Načinović u ulici Save Jugo Bujkove, na dječjem igralištu uz mjesni odbor, vrlo popularnoj točki za igru i druženjeRIJEKA – U susjedstvu Škurinje, jednom od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture jučer se nastavila akcija izrade prvog zajedničkog nenavijačkog murala.


Akcija je održana u ulici Save Jugo Bujkove, na dječjem igralištu uz mjesni odbor pod vodstvom Nicol Načinović, s obzirom da je škurinjsko područje izrazito obilježeno muralima navijačke tematike te na uočljivim mjestima gotovo i nema prostora za drugačije oblike kreativnog i umjetničkog izražavanja.


Izabrano mjesto nalazi se u ostacima objekta koji je pri izgradnji naselja služio za smještaj radnika, a potom kao prostor mjesne zajednice i neadekvatan prostor društvenog života koji je ipak mnogima ostavio lijepe uspomene.
Danas je na tom prostoru uređen dječji parkić, vrlo popularna točka za igru i druženje, a koja će se dodatno oplemeniti muralom šarene i razigrane tematike prikaza balthazarovskih motiva.


Foto: S. DRECHSLER

Foto: S. DRECHSLER