Restoran Harboor

Noćna slika riječke obale našla svoje mjesto na fantastičnom muralu Eduarda Filipovića Seca

Edi ProdanFantastični mural Eduarda Filipovića Seca, noćna slika središnjeg riječkog obalnog prostora nastao prema predlošku fotografije legendarnog riječkog umjetnika Arsena Miletića od jučer krasi prostor novootvorenog restorana Harboor. Uz Secov rad snažan pečat riječke samosvijesti daje i desetak fotografija koje ili snimio ili odabrao još jedan značajni riječki umjetnik Petar Fabijan.


Harboor je inače otvoren na mjestu nekadašnjeg Asa u samom središtu grada i predstavlja konačno okretanje riječkoj autohtonosti i kad je ta scena u pitanju. Vlasnik Siniša Grgantov najavljuje i stalne glazbene dopune svojoj djelatnosti i to na način da petkom i subotom, u koprodukciji sa susjednim Pommeryem, live nastupe imaju DJ-evi i bandovi koji izvode isključivo urbanu glazbu. Situacija s otvaranjem baš riječkog Harboora je tim značajnija jer je Korzo u petak na večer pružalo poprilično tužnu sliku u većini zatvorenih ugostiteljsih objekta, posebno kad je riječ o zapadnom kraku najznačajnije riječke ulice. Harboor preferira mala, koktel jela kao i obilne doručke, tim više jer se zna da je u središtu grada veći broj turističkih apartmana i hostela.


Pa opet kažemo konačno jer kako se da nazrijeti restoranska scena središta grada opet slabi, nedavno otvoreni restoran što spaja Trg Riječke rezolucije i onaj 128 brigade je u nekoj čudnoj fazi (zatvoren zbog bolesti), tako da se moglo dogoditi da se Dan Grada Sveti Vid i najavljeni ljetni karneval kao i početak središnjeg dijela turističke sezone dočeka s nikad slabijom ugostiteljskom scenom.
Iskreno se nadamo da je s Harboorom, njegovim senzibilitetom prema umjetnosti Miletića, Filipovića ili Fabijana, glazbom DJ Tommya koji je nastupao na večeri otvorenja konačno došlo vrijeme značajnijeg iskoraka riječke samosvijesti i na ugostiteljskom području.