Sve za 30 minuta

NK Rječina na svoje igralište ugradio nove poljevače

Sanja Gašpert

Sportska infrastruktura je unaprijeđena, poručuju čelnici Općine Jelenje NK Rječine

Sportska infrastruktura je unaprijeđena, poručuju čelnici Općine Jelenje NK Rječine

Automatskim zalijevanjem pokriveno je oko 8.000 m2 površina, odnosno kompletno nogometno igralište. Investicija je vrijedna više od 100 tisuća kunaJELENJE – Nakon povijesne utakmice između Rječine i Orijenta 1919, u Dražicama je službeno u rad pušten novi sustav navodnjavanja. Automatskim zalijevanjem pokriveno je oko 8.000 m2 travnatih površina, odnosno kompletno nogometno igralište NK Rječine.


Investicija je vrijedna više od 100 tisuća kuna, a sufinancirana je od strane Nogometnog saveza Primorsko-goranske županije i Nogometnog kluba Rječina. Kako ističu u Općini Jelenje, ukupno je ugrađeno deset visokokvalitetnih poljevača, pa je za kompletno zalijevanje sada potrebno svega 30 minuta..


– NK Rječina se javio na natječaj HNS-a. Dobili su sredstva i uložili u sustav navodnjavanja. Službeno smo nove poljevače pustili u rad nakon utakmice Rječine i Orijenta 1919, rekao je načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja, dodajući kako je sustav navodnjavanja osmišljen još 2013. godine, ali nije nikad bio proveden u potpunosti.
Marčelja se zahvalio Upravi kluba, volonterima, Komunalnom društvu Jelen čiji su djelatnici proteklih tjedana radili na ugradnji poljevača, kao i Nogometnom savezu PGŽ-a koji je prepoznao potrebe i osmislio kvalitetan natječaj.


Kako su naglasili u Općini Jelenje, veoma su ponosni na izvrsnu suradnju s Nogometnim klubom Rječina, kao i odnosnom s Nogometnim savezom PGŽ-a, jer ovim projektom riješen je sustav navodnjavanja što će zasigurno olakšati samo održavanje terena vrijednim volonterima i ljubiteljima sporta. Uvjeti će zasigurno biti mnogo bolji, a još noviteta očekuje se u danima koji slijede, najavljuju u Općini.