Epidemiološke mjere

Ništa od “Prljavaca” i velikog mimohoda: Korona pokvarila veliku riječki feštu povodom 25. obljetnice Oluje

Edi Prodan

Foto: D. KOVAČEVIĆ

Foto: D. KOVAČEVIĆ

Defile Korzom bit će sveden na 100 sudionika koliko je dozvoljeno prema najnovijim zdravstvenim uredbama, a uz branitelje i obitelji poginulih i nestalih branitelja, nastupit će i Limena glazba TrsatRIJEKA – Uz puno poštovanje aktualne epidemiološke situacije odlučili smo proslavu 25. obljetnice VRO Oluja koja se trebala održati 5. kolovoza na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih braniteja svesti u okvire koje propisuju mjere što su na snagu stupile 13. srpnja.


Nema dakle ništa od velikog mimohoda braniteljskih postrojbi koje su sudjelovale u Oluji, kao ni od koncerta Prljavog kazališta na kojem bi se okupili deseci tisuća posjetitelja. Sve će se održati u jutarnjim satima, da bi se završilo na misi u perivoju Trsatskog svetišta.


Informacija je to kojom je Perica Prpić, čelni čovjek USPDR Ajkula i ključna osoba organizacije najveće ovogodišnje nacionalne svečanosti obilježavanja jubilarne Oluje obratio  okupljenima na 7. sastanku organizacijskog odbora u Gradskoj vijećnici Rijeke.
Ono što će se ipak održati je mimohod svih ratnih zastava, svih onih postrojbi koje su sudjelovale u Domovinskom ratu. Predviđeno je da se u ranim jutarnjim satima položi vijence na posljednja počivališta svih stradalih branitelja, da bi se u 9,30 sati s Trga 128 brigade krenulo preko Korza do Mosta hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Defile Korzom bit će sveden na 100 sudionika koliko je dozvoljeno prema najnovijim zdravstvenim uredbama, a uz branitelje i obitelji poginulih i nestalih branitelja, nastupit će i Limena glazba Trsat koja je pripremila niz budnica povezanih s vremenom borbe za hrvatsku slobodu.


Na Mostu branitelja će se održati prigodni program. S velikim će se poštovanjem pročitati imena stradalih u Oluji, dok će se na samom početku izvesti hrvatsku himnu. Ta je čast  pripala je  Viven Galletta i Voljenu Grpcu uz pratnju dječjeg zbora Toretta. Za kraj i “I u ratu i u miru volim te moja Hrvatska”, svečana pjesma koju je u čast 25. obljetnice Oluje skladao Vladimir Mikler.