Nj. E. Masato Iso u Rijeci

Japanski veleposlanik posjetio PGŽ: Neupitan nastavak izvrsne suradnje

P. N.

Vojko Braut i veleposlanik Japana Nj. E. Masato Iso / Foto PGŽ

Vojko Braut i veleposlanik Japana Nj. E. Masato Iso / Foto PGŽ

Uz razgovor o aktualnostima iz hrvatske i međunarodne politike, zamjenik župana Braut i veleposlanik Iso su istaknuli izvrsnu kulturnu suradnju PGŽ-a županije i Japana 


 


 
 


RIJEKA – Zamjenik župana Vojko Braut primio je veleposlanika Japana Nj. E. Masatu Isoa koji je u nastupnom posjetu Primorsko-goranskoj županiji. Predstavljajući PGŽ, Braut je govorio o velikim ulaganjima u infrastrukturu u gradu i županiji, posebno se osvrnuvši na recentna ulaganja u komunalnu infrastrukturu i poduzetničke zone, kulturni, zdravstveni i nautički turizam te rastući sektor IT industrije. Također se osvrnuo na gospodarski profil Rijeke u kojem dominira tzv. plava industrija, odnosno prateće djelatnosti vezane uz lučki i pomorski promet.


Razgovaralo se i o stanju projekata kojima se Republici Hrvatskoj osigurava energetska neovisnost i otvara velika mogućnost razvoja poslovanja u distribuciji energenata diljem šire regije, ali i o potencijalima proizvodnje energije iz obnovljivih izvora na širem području županije. Uz razgovor o aktualnostima iz hrvatske i međunarodne politike, zamjenik župana Braut i veleposlanik Iso su istaknuli izvrsnu kulturnu suradnju PGŽ-a županije i Japana. Obojica su se složila da je 2023. godina, kad će biti obilježena 30. obljetnica uspostave diplomatskih odnosa Japana i Republike Hrvatske, izvrsna prilika za daljnje produbljivanje suradnje.