Bizaran slučaj kod Rijeke

Nepoznati lopov ukrao 22 šahta kod dječjeg igrališta. Nakon što je pozvana policija, iduće ih je noći – vratio

Sanja Gašpert

I onda se dogodio iznenadni obrat. Lopov ili više njih, valjda iz straha da je zabilježen na kamerama koje snimaju prostor, vratio je sve ukradeno i ostavio na hrpi ispred i na igralištuKRASICA – Bizaran slučaj dogodio se na području Krasice. Prije dva dana, tijekom noći, nepoznati počinitelji otuđili su 22 komada slivničkih rešetki u dužini jedanaest metara i poklopac okna dimenzija 60×60, u neposrednoj blizini zgrade Mjesnog odbora Krasica, točnije na novouređenom dječjem igralištu.


Osim što je sramotno, otuđenje nije bilo ni jeftino, s obzirom da jedan dužni metar takvih poklopaca stoji više od tisuću kuna, a nestalo je jedanaest metara, što je u tom trenutku stvorilo štetu od oko petnaest tisuća kuna, da ne govorimo o opasnosti od ozljeđivanja, posebice djece koja se svakodnevno igraju na igralištu, uređenom upravo za njih i njihovu sigurnu igru, zabavu i druženje. Napravljen je očevid, a Grad Bakar podnio je kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja. Ceste Rijeka trebale su već drugi dan sanirati štetu na način da postave novu opremu, šahtove i poklopac, kako ne bi bila ugrožena sigurnost djece i roditelja koja koriste spomenuti park.


I onda se dogodio iznenadni obrat. Lopov ili više njih, valjda iz straha da je zabilježen na kamerama koje snimaju prostor, vratio je sve ukradeno i ostavio na hrpi ispred i na igralištu.
– Ljudskoj gluposti nikad kraja. Ne znamo je li stimulacija povratka ukradenih šahtova bila nadzorna kamera koja je sve snimila, upozorenje ili grižnja savjesti ili možda čak nemogućnost preprodaje ukradenog, neka ljudi sami procijene. Da nam se ovakve stvari događaju učestalo, to je činjenica. Žalosno je samo što ovakve krađe mogu dovesti do ozbiljnih ozljeda naših sugrađana, kaže bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić, navodeći jedan takav primjer koji se dogodio prije nekoliko godina, upravo na Krasici. Jedna gospođa slomila je nogu jer je pala zbog otuđenog poklopca sa šahta. Grad Bakar je, naravno, morao platiti odštetu, a kradljivac je nekažnjen vrlo brzo potrošio tih nekoliko kuna koje je dobio za poklopac prodavši ga u staro željezo.


– Zato molim sve naše sugrađane da revnosno prijavljuju kada god primijete bilo što sumnjivo. Tako svi zajedno čuvamo zdravlje i imovinu naših građana, poručuje gradonačelnik Klarić.