Sve je potrebno

Ne zaboravimo Petrinju: MO Zamet nastavlja s humanitarnom akcijom za stradale u potresu

Edi Prodan

Petrinja nakon potresa

Petrinja nakon potresa

Ono na što se posebno stavlja naglasak, zbog iznimno teških uvjeta koji vladaju na putevima kao i samim područjima stradavanja imovine, su - gumene čizme, baš kao i kišne kabaniceTočno mjesec dana nakon katastrofalnog potresa što je zadesio Petrinju, u petak u prostorijama MO Zamet, u vremenu od 15 do 18 sati organizira se akcija darivanja krvi u sklopu koje je i prikupljanje pomoći za sve u potresu stradale krajeve – od Siska do Gline.


Kad je u pitanju prikupljanje materijalnih dobara, naglasak je na hrani, i to prvenstveno onoj konzerviranoj, duljeg roka trajanja.


Ono na što se posebno stavlja naglasak, zbog iznimno teških uvjeta koji vladaju na putevima kao i samim područjima stradavanja imovine, su – gumene čizme, baš kao i kišne kabanice.
Kad je darivanje krvi u pitanju, organizator akcije je Odsjek darivatelja krvi Crvenog križa Rijeka, dok je za njezinu provedbu na Zametu zadužene profesionalna ekipa Odjela za transfuziologiju KBC-a Rijeka.


Akciji slobodno mogu pristupiti svi koji to žele, a da se nisu nikad do sada okušali u darivanju krvi.


Upravo je zametska akcija moguća ulaznica u taj plemeniti svijet, dok se prije samog darivanja prolazi medicinsku provjeru tako da ni s te strane straha ne treba biti.


Svi zainteresirani za bilo koji vid ove plemenite akcije dobro su došli, a za one koji možda ne znaju, MO Zamet je smještena u prizemlju Centra Zamet, na Trgu riječkih olimpijaca.


Za one koji u petak nisu u mogućnosti doći na Zamet, u subotu od 9 do 13 sati akcija se nastavlja na Korzu, u prostoru studija HRT-a gdje se krv može darivati s jedinstvenim pogledom na omiljenu riječku šetnicu.