Velik broj prijava

Natječaj Ine i Novog lista: Izabrani najbolji ekoprojekti vrtića i škola

Bruna Matičić

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Prvu nagradu u iznosu od 7.000,00 kuna dijele Srednja škola Gračac za ekoprojekt »Dotakni prirodu, ali je ostavi neoštećenu« i Osnovna škola Bol na Braču i projekt »Zelena terasa iz snova napraviti se mora«Izabrani su najbolji ekoprojekti dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola, natječaja koji je Ina u suradnji Novim listom otvorila u povodu nove školske godine 2020./2021.


Na natječaj kojim se nagrađuje tri najbolja školska ekoprojekta, a koji je trajao od početka rujna do 23. listopada ove godine, pristigao je veliki broj ekoprojekata iz cijele Hrvatske.


Stručna komisija u sastavu, izv. prof. dr. sc. Koraljka Vahtar-Jurković, pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša PGŽ-a, Slavica Rukavina, rukovoditeljica Zaštite okoliša Rafinerije nafte Rijeka i Bruno Lončarić, voditelj posebnih projekata Novog lista, uz pohvale svim dostavljenim projektima i školama, odlučila je nagraditi ukupno šest ekoprojekata.
Prvu nagradu u iznosu od 7.000,00 kuna dijele Srednja škola Gračac za ekoprojekt »Dotakni prirodu, ali je ostavi neoštećenu« i Osnovna škola Bol na Braču i projekt »Zelena terasa iz snova napraviti se mora«.


Drugu nagradu od 5.000,00 kuna podijelit će Osnovna škola Frana Frankovića Rijeka i projekt »Vuna i ja – prijatelja dva« te Dječji vrtić »Katarina Frankopan« Krk i ekoprojekt »Ovčje runo pravo je blago, od njega radiš što ti je drago«.


Treću nagradu u iznosu od 3.000,00 kuna podijelit će Dječji vrtić Ivanić Grad čiji je projekt Edukativno-ekološka predstava za djecu »Zmaj iz rijeke Lonje« te Osnovna škola 22. lipnja iz Siska za projekt »Eco&clean pasta«.