KAPITALNA INVESTICIJA

Nastavljaju se radovi na dogradnji OŠ “Jelenje-Dražice”, učenici će dobiti modernu školu i dvoranu

P. N.

Foto PGŽ

Foto PGŽ

U ovoj konkretnoj investiciji Županija sudjeluje s 24 milijuna kuna, a općina Jelenja sa 16 milijuna. Imamo sjajnog izvođača GP Krk i vjerujem da će škola biti dovršena u planiranim rokovima, početkom 2021.godine“, rekao je župan Zlatko KomadinaJELENJE – Učenici OŠ “Jelenje-Dražice” početkom slijedeće godine krenut će u rekonstruiranu, modernu školu s nastavom u jednoj smjeni, najavio je to župan Zlatko Komadina tijekom današnjeg obilaska gradilišta ovog kapitalnog županijskog projekta, dogradnje i rekonstrukcije škole i izgradnje školske sportske dvorane, vrijednog gotovo 40 milijuna kuna.


„Ova škola u Jelenju dokaz je da nastavljamo s kapitalnom gradnjom unatoč krizi koja nas je zadesila s proračunom. Kao što smo i rekli sve što je započeto ćemo i nastaviti, pogotovo u školstvu i zdravstvu. U ovoj konkretnoj investiciji Županija sudjeluje s 24 milijuna kuna, a općina Jelenja sa 16 milijuna. Imamo sjajnog izvođača GP Krk i vjerujem da će škola biti dovršena u planiranim rokovima, početkom 2021.godine“, rekao je župan.


Pohvalio je projekt, te rekao da će djeca dobiti modernu i funkcionalnu školu s vanjskom i unutarnjom dvoranom, igralištima te kapacitetom većim od sadašnjeg broja učenika. „Ovo je generacijski projekt za ovaj kraj. Mi smo naš posao osnivača shvatili ozbiljno i cilj nam  je bio da sve škole u Županiji budu u jednoj smjeni. Dograđivali smo stare i gradili nove objekte, izgrađeno je i puno školskih sportskih dvorana  tako da u svakom kutku Županije imamo kvalitetne uvjete i za obrazovanje i za bavljenje sportom“, naglasio je župan.
Zadovoljstvo dinamikom radova izrazio je i načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja te rekao kako je to za stanovnike Jelenja jako velik i važan projekt, a sportska dvorana bit će prva u toj općini. Ravnateljica škole Dejane Paškvan – Žeželj dodala je da će zahvaljujući ovom dugo željenom projektu raditi na jednoj lokaciji i u jednoj smjeni.


Ovo veliko školsko gradilište, kojeg su uz župana danas obišle i zamjenica Marina Medarić te resorna pročelnica Edita Stilin, „otvoreno“ je prije godinu dana i do sada radovi teku u planiranim rokovima. Proširenjem postojeće zgrade škola će imati 21 učionicu, dvostruko više nego do sada. Gradi se i jednodijelna školska sportska dvorane koja će biti smještena na istočnom dijelu parcele sa zasebnim ulazom, a toplom vezom bit će povezana sa zgradom škole. Cjelokupnim zahvatom postojeća građevina škole povećat će se za oko 2.800 m2 bruto površine.