Stigao novac PGŽ-a

Napreduje izgradnja novog sportskog centra u Kastvu

Sanja Gašpert

Novi centar nalazi se na prostoru postojećeg boćališta

Novi centar nalazi se na prostoru postojećeg boćališta

Novi dom dobit će kastavski boćari, ali i sportaši i rekreativci svih generacijaTemeljem javnog poziva za sufinanciranje projekata ravnomjernog razvitka, iz proračuna Primorsko-goranske županije Grad Kastav dobio je 300 tisuća kuna za sufinanciranje izgradnje sportsko-rekreacijskog centra Kastav.


Ovim projektom Grad Kastav nastavlja ulaganja u sportsku infrastrukturu kako bi se rasteretila sportska dvorana te omogućio rad sportskim udrugama i poboljšali uvjeti za sportske aktivnosti svih građana, od djece do onih treće životne dobi.


– Realizacijom ovog projekta, započetog u veljači ove godine, velikim dijelom riješit će se nedostatak prostora za funkcioniranje rada brojnih udruga, prvenstveno boćarskih klubova. Građevinski radovi privode se kraju, a slijedi opremanje prostora, ističu u Gradu Kastvu.
Novi sportsko-rekreacijski centar gradi se na prostoru postojećeg boćališta, u blizini Školske sportske dvorane »Matija Katalinić«. Vrijednost projekta je 5,1 milijun kuna, bez PDV-a, a radove izvodi Građevinsko poduzeće Krk.


Uz četverostazno boćalište, u prizemlju je i prostor za boćarske klubove, tri sanitarna čvora te prostor za ugostiteljski objekt. Prostorije za suce, dvije svlačionice, spremište i pomoćna prostorija s dva toaleta uredit će se ispod tribina.


Na katu će biti dvije multifunkcionalne dvorane, koje će se moći spojiti, kao i uredski prostor. Nakon zahvata, površina sportsko-rekreacijskog centra iznosit će oko 1.200 kvadrata. Novi dom dobit će kastavski boćari, ali i brojni sportaši i rekreativci svih generacija.