Doček na Korzu

NAJLUĐA NOĆ U RIJECI Korzo pleše: ‘Došli smo zato jer volimo ovaj grad.’ To je, priznat ćete, dobar razlog

Jakov Kršovnik

snimio Vedran Karuza

snimio Vedran Karuza

No, osim ispred pozornice na Trgu Republike Hrvatske, ispunjeno je i cijelo Korzo. Oni koju ne plešu griju se kuhanim vinom na popularnim "kućicama" ili su potražili zabavu u jednom od mnogih riječkih kafića u centru grada. Nakon Nikoline Tomljanović na pozornicu će se popeti Nina Badrić koja će posjetitelje zabavljati do jedan ujutro.RIJEKA – Najluđa noć na Korzu je počela! Nikolina Tomljanović, Nina Badrić i Dubioza kolektiv ove godine sve željne dobre zabave uveseljavaju na ispraćaju Stare godine u centru “grada koji teče”.


Na dobro popunjenom Korzu, doček Nove godine na Korzu otvorila je bivša “enica” Nikolina Tomljanović koja je u sat vremena izvela pjesme sa svoga prvoga samostalnog albuma “Put po mom” te najnoviji singl “Dolazim po tebe”. Nikolina i njezina lagana pop glazba ispunjena ljubavlju i dobrim emocijama griju dobro ispunjeno Korzo Riječana i svih ostalih koji su se odlučili Novu dočekati na otvorenom.


foto: screenshot


foto: screenshot

Uz romantične i ugodne melodije pjesama “Danas je ljubav”, uživa se i u bržim ritmovima pjesama “Volim te”, i drugih. Za kraj je otpjevala pjesmu matičnog benda E. N. I. Traži se dečko. Napravila je dobru atmosferu, s dobrim vokalnim i scenski nastupom. Uglavnom pjeva hitove poput Claptonove Lay Down Sally, country standarda Dolly Parton “Jolene” ili novije Nothing Breaks Like a Heart Miley Cyrus.


foto: screenshot


foto: screenshotNo, osim ispred pozornice na Trgu Republike Hrvatske, ispunjeno je i cijelo Korzo. Oni koju ne plešu griju se kuhanim vinom na popularnim “kućicama” ili su potražili zabavu u jednom od mnogih riječkih kafića u centru grada. Nakon Nikoline Tomljanović na pozornicu se popela Nina Badrić koja će posjetitelje zabavljati do jedan ujutro.


Ninine pjesme vrlo su dobro primljene, o čemu najbolje govore prizori rasplesanog Korza. Ljudi pjevaju, ne skrivaju veselje, godina na izmaku od Nove svi očekuje bolje i više. Dakako, na Korzu nisu samo Riječani. Nešto prije ponoći u metežu slavlja upoznali smo Carstena Innerhofera, koji je u Rijeku stigao iz Salzburga, zajedno s obitelji. U naš grad dolaze već 7 godina, zavoljeli su ovaj kraj pa su i kupili kuću u Opatiji, kaže nam gost iz Salzburga. Došli su dočekati Novu godinu u Rijeci, kažu, zato jer vole ovaj grad. To je, priznat ćete, dobar razlog.   U ponoć će se riječki gradonačelnik Vojko Obersnel već tradicionalno obratiti pristunima, nakon čega slijedi nastavak nastupa Nine Badrić. Nakon nje na scenu stupa bosanskohercegovačka koncertna atrakcija Dubioza kolektiv, koja bi trebala svirati do dva i četrdeset.


Mlađi će tada vjerojatno nastaviti zabavu na after-partyju u nekom od riječkih kafića. Izbor izvođača nudi ponešto za svakoga, a “Dubioza” sa svojim hitovima o svakodnevici upakiranih u ska, punk, reggae i hip hop celofan zabavljaju ipak mlađu publiku.