Svjetski dan turizma

Najboljim djelatnicima u turizmu dodijeljena Riječka trešnja 2023.

Alenka Juričić Bukarica

Petar Škarpa i Marinko Hrgarek / Snimio Mateo Levak

Petar Škarpa i Marinko Hrgarek / Snimio Mateo Levak

Nagrade su dodijeljene u ukupno 14 kategorija pa su tako najbolja agencijska djelatnica Vedrana Šuša,  turistička vodičkinja Martina Spinčić, djelatnica prodaje i marketinga u turizmu Iva Žigo...Najboljim djelatnicima u turizmu na području grada Rijeke, dodijeljena su danas, povodom Svjetskog dana turizma, priznanja Riječka trešnja 2023.


Nagrade su laureatima na svečanosti na Trsatskom kaštelu uručili Marko Filipović, gradonačelnik grada Rijeke, te Petar Škarpa, direktor Turističke zajednice grada (TZG) Rijeke.


Nagrade su dodijeljene u ukupno 14 kategorija pa su tako najbolja agencijska djelatnica Vedrana Šuša,  turistička vodičkinja Martina Spinčić, djelatnica prodaje i marketinga u turizmu Iva Žigo, recepcijska djelatnica Maja Valentić, recepcijski djelatnik hotela Dalibor Božić, konobar Raif Bašiću, kuharica Romana Jedrejčić, djelatnica hotelskog domaćinstva Lidija Pilepić, policijski službenik Dean Linić, djelatnica u pomorskom prijevozu Sanja Maravić, djelatnik u cestovnom prijevozu Mateo Vujanić, prodavačica Suzana Smokvina Ivaniš, djelatnik na uređenju i održavanju okoliša Marinko Hrgarek  te najbolja privatna iznajmljivačica Hermina Trošelj.


Foto galerija: Dodjela turističkog priznanja Riječka trešnja 2023. Foto: Vedran Karuza
Tom su prilikom dodijeljena i posebna priznanja tvrtkama koje su svojim doprinosom značajno utjecale na razvoj turizma grada Rijeke i promociju destinacije.


Posebna priznanja tako su dobili botel Marina povodom 10-e obljetnice rada, Udruga ProTorpedo povodom 20-obljetnice aktivnog djelovanja, hotel Hilton Rijeka Costabella Beach&Spa resort za podizanje kvalitete ugostiteljske i smještajne ponude, agencija ID Riva tours za doprinos razvoju turističke ponude i povećanju turističkog prometa grada Rijeke, potom Karin Mimica za doprinos promociji gastronomije, grupa Let 3 za promicanje kulturnog identiteta i promociju grada, doajen hrvatskog turizma Selimir Ognjenović za osobni doprinos razvoju nautičkog turizma i promociju grada, kao i Udruga privatnih iznajmljivača grada Rijeke za doprinos razvoju turističke ponude grada.


Čestitajući svim nagrađenim turističkim djelatnicima, Petar Škarpa, direktor TZG Rijeke, kazao je i kako je ove godine turistički promet na području grada Rijeke odličan.


U prvih pet mjeseci su ostvareni odlični turistički rezultati te je Rijeka bila među top 10 hrvatskih destinacija.


Sezona je nastavila odlične trendove.


Sve je to dovelo do toga da smo do 21. rujna ostvarili cjelokupna turistički promet iz prošle godine te sve što se ostvari do kraja turističke 2023. je plus u odnosu na lani.


Riječ je, naime, o 180.000 dolazaka i preko 600.000 noćenja na naš kapacitet od oko 7.600 ležajeva, kazao je Škarpa istaknuvši kako su za takve rezultate zaslužni upravo laureati i svi ostali turistički djelatnici koji je u gradu oko 1.800 te preko 1.500 iznajmljivača.


Nagrađenima je čestitao i gradonačelnik Filipović zahvalivši na trudu koji svakodnevno ulažu u promoviranje Rijeke kao turističke destinacije diljem Europe, ali i svijeta.


Da podsjetimo, TZG Rijeke dugi niz godina provodila je akciju Volim Rijeku u sklopu koje su se nagrađivali turistički djelatnici, a sve u cilju odavanja priznanja za uložen trud u pružanju usluga i poticanje novih ulaganja u turistički sektor.


Nakon tri godine pauze u TZ-u su pokrenuli je rebranding akcije Volim Rijeku te joj novi naziv Riječka trešnja.


Samim time, u suradnji s Malom galerijom Bruketa osmišljen je i novi vizualni identitet u sklopu kojeg su izrađene unikatne plakete za sve nagrađene djelatnike, a sve, jasno, u znaku trešnje.