Ima li nade?

Najava zatvaranja knjižare Ribook izazvala izljev emocija Riječana: ‘Suosjećamo s vama’

Portal Novilist.hr

FOTO/Arhiva Novi list

FOTO/Arhiva Novi list

"Ostajemo još siromašniji i duhom i takujinom, pred zavarenim vratima brodogradilišta", zaključio je direktor izdavačke kuće Val, Dragan OgurlićDirektor izdavačke kuće Val, Dragan Ogurlić, na svojoj je Facebook stranici objavio vijest o zatvaranju knjižare.


“Nakon jedanaest godina gasi se pogon knjižare Ribook u riječkom Starom gradu na adresi Janeza Trdine 9a. Bilo je vjerovati da je Rijeka vjerojatno jedini grad u kojem knjižare mogu opstati zahvaljujući politici Grada. Ali ovdje ni to nije bilo dovoljno.


Treba podsjetiti da knjižarstvo nije vađenje nafte nego nuđenje srca i dobre volje za čitanjem. Neka, spast će nas turizam. I prodaja sladoleda ljeti. U ovoj vukoje*** ostajemo još siromašniji i duhom i takujinom, pred zavarenim vratima brodogradilišta.” stoji u objavi. 


FOTO/Facebook


FOTO/Facebook

Njegova je objava rezultirala mnoštvom nezadovoljnih komentara naših sugrađana.


Ljudi su nezadovoljni zatvaranjem, a mnogi se pitaju postoji li još nada za spas kultne knjižare u Starom gradu. U knjižari se, osim prodaje knjiga, poticalo i održavanje kulturnih programa poput predstavljanja knjiga te gostovanja različitih autora, ali i zanimljivih tribina. 


FOTO/Facebook


FOTO/FacebookFOTO/Facebook


FOTO/FacebookFOTO/Facebook


FOTO/Facebook