Humana svrha

Naj-kalandraka: U uvali Žurkovo upriličeno donacijsko natjecanje u kuhanju

Katarina Bošnjak

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran KaruzaUoči Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, koji se obilježava 22. rujna, Udruga „Projekt+/-60“, organizirala je donacijsko natjecanje u kuhanju, pod nazivom „Naj-kalandraka“, koje se održalo danas u Uvali Žurkovo u Kostreni.


U 10 sati započele su pripreme i početak natjecanja u kuhanju gulaša i krumpira-kalandrake, a sudjelovalo je 10 ekipa s 10 kotlića. U svakoj ekipi bila je po jedna članica udruge „Projekt +/-60“, a drugi član ekipe činila je jedna od poznatih ličnosti našega kraja.


Veliku pomoć u organizaciji pružio je poznati ugostitelj Hrvoje Margan, koji je ujedno i stručni voditelj cijelog događanja i predsjednik žirija, te Vladimir Jurić, poznati novinar i priznati organizator ovakvih događanja.


Foto galerija: Donacijsko natjecanje u kuhanju u uvali Žurkovo Foto: Vedran Karuza
Iako je natjecanje humanitarnog karaktera, svi sudionici dobili su poklon vrećice kao zahvalu za sudjelovanje, prva tri mjesta medalje, a pobjednik bokal.


Ukupno se pripremilo oko 120 obroka, koje su posjetioci mogli kušati uz simboličnu donaciju od 20 kuna, a uz to su mogli dobiti i čašu vina po sistemu “daj ča daš “, ali uz donaciju od minimalno 5 kuna.


Sav prikupljeni prihod od natjecanja donirati će se riječkoj Udruzi „U.Z.O.R. za opremanje učionice i kupovinu osobnih potrepština za djecu-učenike koji su smješteni u Sigurnu kuću.Uz organizatora natjecanja, Udrugu „Projekt+/-60“, suorganizator je TZO Kostrena, a sponzori i donatori su Udruženje obrtnika Rijeka, Građevinski obrt Turk, Backtoblu, Gospoja PZ i mesnica Dalmacija, pomoć u organizaciji pružilo je Komunalno Društvo Kostrena, Narodna Čitaonica u Kostreni Sv. Lucije, DVD Kostrena i Cafe bar „Pod pločom“ pokraj kojeg se natjecanje održalo, a pokrovitelj je Općina Kostrena.