KK Zamet

Na Zametu spremaju projekciju dokumentarca o Dinu Rađi i Gospodarske igre PGŽ

Edi Prodan

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

U glazbeno-zabavnom dijelu programa uoči projekcije filma o Rađi nastupit će duo Branko i Davor kao i uvijek duhoviti - Bloger KruleIznimno zanimljivim dokumentarnim filmom o Dinu Rađi, jednom od najboljih hrvatskih košarkaša svih vremena u utorak 31. kolovoza započinje tjedan velikih događanja na košarkaškom igralištu Zamet, jednom od najljepših i s obzirom na popunjenost najfunkcionalnijih sportskih borilišta u Gradu Rijeci, ali i čitavoj Primorsko-goranskoj županiji.


– A nakon riječke premijere filma o Dinu Rađi, i to kao dijelu cjelovitog programa koji počinje u 20 sati, u subotu 4. rujna slijede – 4. gospodarske igre PGŽ na kojoj će se okupiti brojne ekipe kako bi odmjerile snage u pet sportova, od košarke do pikada.


Ono što je još i važnije – poruka je koja se odašilje s jednog takvog sportsko-rekreativnog događanja.

Usmjerena je prema najširem populacijskim krugovima, neovisno o dobi, kako je rekreativno bavljenje sportom višestruko korisno, ali još i više kako je uključenje mladih u sportske kolektive jedno od najvažnijih pitanja osobnog zdravlja i društvenog sklada, istaknuo je Milan Vukajlović, inicijator obnove zametskog igrališta kao i osoba koja je pokrenula i vodi projekt Gospodarskih igara.


S obzirom da projekcija filma o Dinu Rađi ima i humanitarni karakter, o tom dijelu događaja govorio je Ernest Marinković iz humanitarne udruge Koga briga.


– S obzirom da je Rađa i naš član, sva događanja u kojima on participira na riječkom području obavezno imaju i humanitarnu notu.


Ulaznica na projekciju filma, kojoj zbog epidemioloških mjera smije prisustvovati oko 250 gledatelja, ima cijenu od 30 kuna od čega će dio biti uplaćen u humanitarne svrhe za potrebe liječenja jedne mlađe osobe sa Zameta.


Foto Vedran Karuza

RIJEKA, 25. 08. 2021. – Košarkaški klub Zamet, Presica – najava promocije dokumentarnog filma Dina Rade na igralištu, koja ce se održati 31. 8. 2021. a u sklopu 4. Gospodarskh igara PGŽ u organizaciji KK Zamet ERNEST MARINKOVIC, Milan Vukajlovic Vuk, Renato Kostovic SNIMIO: VEDRAN KARUZA


Na konferenciji za novinare govorio je i Renato Kostović, tajnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke koji je pohvalio obje inicijative, posebno činjenicu da potiču humanitarne aktivnosti kao i samu popularizaciju svih pozitivnih osobina sporta.


– Ovo je obnovljeno igralište jako dobar primjer kako kod mladih vratiti zanimanje za sport. Kad je Zamet u pitanju tu su najvažniji rukomet i košarka, a ovakve i slične inicijative uvijek će biti podržane od strane Grada Rijeke, od gradonačelnika Marka Filipovića nadalje, istaknuo je Kostović.


Dodajmo još da će u glazbeno-zabavnom dijelu programa uoči projekcije filma o Rađi nastupiti duo Branko i Davor kao i uvijek duhoviti – Bloger Krule.