Usavršavanje

Na riječkom FF-u upisi za cjeloživotno učenje talijanskog jezika

Ingrid Šestan Kučić

Program odgovara specifičnim potrebama usavršavanja jezika i kulture radi stjecanja stručnih kompetencija za obavljanje poslova u raznim strukturamaCijena programa je 3 tisuće kuna, a postoji mogućnost plaćanja u tri rate, kazala je doc.dr. Mazzieri StankovićPojašnjavajući kako je riječ o prvom dijelu programa koji omogućuje usvajanje i razvoj širokog spektra raspona profesionalnih vještina potrebnih za obavljanje raznovrsnih djelatnosti u različitim društvenim područjima dekan je najavio da će se na jesen održati drugi dio tog programa, a istovremeno će se pokrenuti i preddiplomski studij talijanistike, te će se oformiti i Odsjek talijanistike. Dodajući kako će se prvi dio programa održati kao tromjesečni program doc.dr. Gianna Mazzieri Sanković istaknula je da je za upis programa potrebno aktivno poznavanje talijanskog jezika, kao i završen bilo koji preddiplomski ili diplomski studij.


– Oblikovali smo program koji prati dinamizirano tržište rada te ujedno zadovoljava europske standarde i potrebe.Prvu generaciju polaznika činit će 30 kandidata, a program je koncipiran na način da se polaznicima nude dva obavezna i dva izborna predmeta
Program odgovara specifičnim potrebama usavršavanja jezika i kulture radi stjecanja stručnih kompetencija za obavljanje poslova u raznim strukturama gdje je poznavanje talijanskog jezika od ključne važnosti.


Cijena programa je 3 tisuće kuna, a postoji mogućnost plaćanja u tri rate, kazala je doc.dr. Mazzieri Stanković. Prema najavi voditelja stručnog usavršavanja doc.dr. Giovannia D’Alessia svečano otvorenje programa održat će se 26. ožujka, a sama će se nastava odvijati petkom i subotom svakog drugog tjedna.


Prvu generaciju polaznika činit će 30 kandidata, a program je koncipiran na način da se polaznicima nude dva obavezna i dva izborna predmeta. Polaznici će ukupno odslušati 75 sati nastave koja će biti organizirana kao predavanja, seminari i vježbe, a studentima je potrebno minimalno 15 ECTS bodova da bi završili program.