Hitni servis

Na Platku predstavili stanicu za popravak bicikala

Sanja Gašpert

Stanica je proizvedena u Poljskoj, a nabavljena je uz pomoć tvrtke Ideja d.o.o.

Stanica je proizvedena u Poljskoj, a nabavljena je uz pomoć tvrtke Ideja d.o.o.

Stanica za popravak bicikala sadrži zračnu pumpu s više vrsta ventila, stalak za odložiti bicikl, odvijač vijaka, dva seta kutnih odvijača, ravni viličasti ključ, podesivi viličasti ključ te poluge za gumeNa parkiralištu Regionalnog sportsko-rekreacijskog i turističkog centra (RTRSC) Platak predstavljena je Stanica za popravak bicikala, inače izrađena u Poljskoj, koja sadrži zračnu pumpu s više vrsta ventila, stalak za odložiti bicikl, odvijač vijaka, dva seta kutnih odvijača, ravni viličasti ključ, podesivi viličasti ključ te poluge za gume.


Kako je istaknuto, Stanicu je Primorsko-goranska županija sufinancirala u iznosu od pet tisuća kuna, putem javnog poziva Potpora razvoju selektivnih oblika turizma za 2021. godinu.


– Smatramo da će Stanica za popravak bicikala dodatno obogatiti sadržaje na najvećem i jedinom regionalnom turističko-rekreativno sportskom centru u našoj županiji i šire. Stanicu smo nabavili uz pomoć tvrtke Ideja d.o.o. i njezinog direktora Gorana Devčića, a proizvedena je u Poljskoj.
Stanica ima i pumpe za punjenje kotača dječjih kolica, kao i invalidskih kolica, što je također jedna od posebnosti, naročito jer su najčešći posjetitelji Platka obitelji s djecom, a u posljednje vrijeme na Platak dolazi i sve više invalidnih osoba.


Na području Platka osam je biciklističkih staza, koje su rezultat sve većeg broja biciklista koji tijekom cijele godine dolaze na Platak.


Te su staze uvrštene na internet stranicu i aplikaciju pod imenom Bike Rijeka, koja okuplja biciklističke staze Rijeke i riječkog prstena, a koja je zajednički projekt turističkih zajednica riječkog prstena – Rijeka, Kastav, Klana, Viškovo, Jelenje, Čavle, Kostrena i Bakar te obuhvaća 40 staza na ovom području, kazao je direktor Turističkog ureda Turističke zajednice Općine Čavle Ivan Salamon, koji je i inicirao ovaj projekt, a koji je potom prihvatilo Turističko vijeće.


Načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić kazala je da je riječ o hvalevrijednom projektu i dodatnom sadržaju za posjetitelje Platka, posebice one koji dolaze na Platak biciklirati, a kojih je iz godine u godinu sve više. Među njima je i sve više turista koji vide Hrvatsku kao cikloturističku destinaciju.


Uz predstavnike Općine Čavle i Turističke zajednice Općine Čavle, predstavljanju novog sadržaja na Platku nazočili su i predstavnici Goranskog sportskog centra, Odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije i Biciklističkog kluba Grobnik.