Sablićevo

Na pećinskoj plaži odigran humanitarni picigin za malog Maura

Marija Duvnjak

Foto Silvano Ježina

Foto Silvano JežinaRIJEKA Na plaži Sablićevo jučer su ljudi dobre volje igrali humanitarni picigin na kojem su skupljali donacije za malog Maura Baraka. Sedam ekipa podržalo je ovu akciju uživajući u zabavnom ljetnom sportu na jednoj od najljepših riječkih plaža, sa željom i nadom da će im se ubrzo u tome pridružiti i Mauro.


Naime, dječaku je u četvrtoj godini života dijagnosticiran problem neokoštavanja potkoljenice, što se manifestiralo tako da mu kost u nozi nije zarasla punih 5 godina, a nakon mukotrpnih pregleda i prekobrojnih obilaženja lječnika zaključilo se da mu je potrebno podvrgnuti se novoj, trećoj operaciji u Beču koja košta čak 62 tisuće kuna, koju mu HZZO ne pokriva, tako da se njegovi roditelji moraju snaći sami. Budući da su ih dosadašnja financiranja raznih medicinskih procedura već u potpunosti iscrpila, te Maurovi roditelji trebaju pomoć kako bi njihov sin nastavio život bez bolova, budući da procjenjuju kako će medicinski troškovi i troškovi boravka u inozemstvu dosegnuti čak 120 tisuća kuna. Tu je u priču ušao Sandi Basić, riječki humanitarac koji radi u Crvenom križu u Opatiji mu pomaže da organizira razne akcije prikupljanja pomoći najpotrebnijima.


– Ideja je došla poprilično spontano, kada sam došao tu na Sablićevo naći se s Harisom koji je ovdje otvorio kafić, te smo nabacili picigin. Tada mi je sinulo – možemo probati ovdje organizirati nešto humanitarno! A mali Mauro mi je odmah proletio kroz glavu, već smo uplaćivali nešto za njega i skupljali donacije preko Crvenog križa i znao sam kakva im je situacija pa sam im se javio i to je bilo to. Oni su oduševljeni idejom i pozdravljaju sve ovo te zahvaljuju svim ljudima koji su voljni pomoći im, ispričao nam je Sandi Basić, organizator ovog humanitarnog turnira u piciginu koji ističe i kako je reakcija javnosti bila odlična. Javilo mu se jako puno ekipa koje su željele biti dio ove priče, čak, kako kaže, neke je morao i odbiti jer bi potrajalo predugo. Tako da je ovaj turnir odigralo 7 ekipa: »Opatijski Kukali i Piciginaši«, »Lista za Rijeku«, »Pajol«, »Kekovi Kamovi«, »Ulica«, »Honey Boney« i malonogometni klub »Reful«. Momci iz kluba »Reful«, Dalibor Atalija, Dalibor Sertić, Luka Pajić, Zoran Soldat, Andrea Punisch i Bojan Andrić su uz sudjelovanje na turniru odlučili i darovati malome Mauru loptu.