ZAGUŠENI OTOK

Na odlazak s Krka čeka se satima, kolone prema mostu duge su dvadesetak kilometara

Dražen Herljević

Damir Škomrlj

Damir Škomrlj

Prema informacijama HAK-a kolone su duge do 20 kilometara od mosta prema Krku i to ne samo na glavnoj otočnoj prometnici, već i na priključnim cestama. Tako se kolona vozila proteže do Čižića, što se ne pamti ni u najboljim sezonamaKRK – Večeras su na Krku kilometarske kolone u smjeru Rijeke.


Prvi put ove sezone za prelazak preko Krčkog mosta odnosno povratak s otoka na kopno potrebno je puno vremena i još više strpljenja.


Prema informacijama HAK-a kolone su duge do 20 kilometara od mosta prema Krku i to ne samo na glavnoj otočnoj prometnici, već i na priključnim cestama.
Tako se kolona vozila proteže do Čižića, što se ne pamti ni u najboljim sezonama.


Kolone s otoka na kopno uobičajena su pojava nedjeljom navečer tijekom ljetne sezone, no s obzirom na ovogodišnju situaciju s koronavirusom, ovakva slika večeras ipak je pomalo neočekivana.


Očito je ukidanje mostarine prije dva tjedna dovelo na Krk puno više jednodnevnih gostiju i vikendaša koji su pravi ljetni dan iskoristili za kupanje na Krku.


Gužvi je sigurno pogodovao i produženi vikend u Sloveniji zbog blagdana, ali se ipak valja zapitati što tek slijedi kada sezona bude u punom jeku i što učiniti kako bi promet bi propusniji a gužve manje.