STIGLE 34 PRIJAVE

Na natječaju za zakup gradskih poslovnih prostora izlicitirano 15 prostora, slobodno je još 60

Sanja Gašpert

Foto Arhiva/NL

Foto Arhiva/NL

Na e-Uslugama Grada Rijeke dostupan je direktan uvid u popis slobodnih poslovnih prostora, kao i popis zakupljenih poslovnih prostora.RIJEKA – Na natječaju za davanje u zakup gradskih poslovnih prostora objavljenom u ožujku, izlicitirano je 15 poslovnih prostora. Prema informacijama iz Grada Rijeke, Odjel za gospodarenje imovinom oglasio je 31 slobodni poslovni prostor, a na natječaj su pristigle 34 prijave, i to za 23 poslovna prostora.


– Za jedan poslovni prostor natjecala su se najviše tri ponuđača, a najveći interes iskazan je za djelatnost trgovine. Četiri sklopljena ugovora ugovorena su s mjesečnom zakupninom većom od početne cijene zakupnine, dok je 11 ugovora ugovoreno s mjesečnom zakupninom koja je ista kao i početna cijena zakupnine. Petnaest novoizlicitiranih poslovnih prostora ukupne je korisne površine 1.809 m2, uz mjesečnu zakupninu u iznosu od 81.430,76 kuna, što čini 1,69 posto ukupnog mjesečnog zaduženja zakupnine za sve poslovne prostore na upravljanju Direkcije za upravljanje objektima poslovne i javne namjene, ističu u Gradu Rijeci.


Grad Rijeka svakih četiri do pet tjedana putem javnog natječaja oglašava slobodne poslovne prostore za zakup. Na web stranicama Grada pregledno se za svaki slobodni poslovni prostor prikazuju svi najvažniji podaci – od veličine, početne cijene, jamčevine, dozvoljenih djelatnosti u prostoru kao i vrijeme, način javnog nadmetanja te ugovaranje i vrijeme početka obavljanja djelatnosti. Posljednji natječaj za davanje gradskih poslovnih prostora u zakup zaključen je 10. svibnja, a putem njega za zakup je bio također oglašen 31 slobodan poslovni prostor.
Na e-Uslugama Grada Rijeke dostupan je direktan uvid u popis slobodnih poslovnih prostora, kao i popis zakupljenih poslovnih prostora, kojim upravlja Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom. Oba popisa se dnevno ažuriraju, a na današnji dan je, prema informacijama iz Grada, slobodno 60 poslovnih prostora.