Humanitarno

Na Korzu počela akcija Kuglice dobrih želja: I jedna pahulja pokreće lavinu dobrih događaja

Sanja Gašpert

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Kuglica košta dvadeset kuna, a sva prikupljena sredstva namijenjena su za udrugu DIP - Društvo za istraživanje i potporu koja radi s mladima s teškoćama u razvojuNa riječkom Korzu započela je dvodnevna humanitarna akcija Kuglice dobrih želja, kojoj su se, kupnjom prvih kuglica, pridružili zamjenici riječkog gradonačelnika Sandra Krpan i Goran Palčevski.


Oni su svoje božićne želje i poruke napisali na papirić, papirić ubacili u kuglicu, koju su potom objesili na centralni gradski bor na Korzu.


Foto galerija: Na Korzu akcija Kuglice dobrih želja Foto: Vedran Karuza


Krpan i Palčevski kupili su i jednu kuglicu u ime riječkog gradonačelnika Marka Filipovića.
– U svojoj božićnoj poruci zaželio sam zdravlja, kako sebi, tako i svim drugima, posebice što je i povod ovogodišnje humanitarne akcije povezan sa zdravljem.


Naime, za ovogodišnju akciju pripremljeno je 800 kuglica, a sva prikupljena sredstva namijenjena su za udrugu DIP – Društvo za istraživanje i potporu koja radi s mladima s teškoćama u razvoju, kazao je Goran Palčevski.Sandra Krpan istaknula je kako vjeruje da će humanitarna akcija biti izuzetno uspješna, znajući da se Riječani rado odazivaju ovakvim akcijama, i to ne samo u blagdansko vrijeme, već i tijekom cijele godine.


Inicijator i ovogodišnje akcije Kuglice dobrih želja, koja se organizira već šestu godinu zaredom, jest Udruga studenta biotehnologije Sveučilišta u Rijeci u suradnji s Gradom Rijeka.Oton Selimović, predstavnik Udruge studenta biotehnologije pozvao je sve građane da zajedno sa studentima budu jedna pahulja koja će pokrenuti lavinu dobrih događaja.


Inače, ova već tradicionalna humanitarna akcija dio je manifestacije Rijeka Advent, a održavat će se još i u petak 26. studenog, u vremenu od 9.30 do 20 sati.


Kao i prethodnih godina, građani tijekom akcije u kućici postavljenoj na Korzu (ispred zgrade Grada Rijeke, Korzo 16) mogu donirati dvadeset, a po želji i više kuna.Zauzvrat će dobiti kuglicu u koju mogu napisati svoju božićnu poruku ili želju te potom kuglicu objesiti na centralni gradski bor na Korzu.


Volonteri, studenti riječkog Sveučilišta, pomoći će svim zainteresiranim građanima pri izradi i postavljanju kuglica.