Rijeka zasvijetlila

Na Koblerovom trgu upaljena prva adventska svijeća

Marko Dobrecović

Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN

U popratnom programu su nastupili Komorni zbor Schola Cantorum koji je otpjevao pjesme "Poslan bi anđel Gabrijel" i "Zdravo djevice" te Mario Lipovšek Battifiaca koji je okupljene ugrijao svojim izvedbama "Let it snow" i "Božić je judi"RIJEKA – Na  ceremoniji na Trgu Ivana Koblera u Rijeci, uz prigodne riječi i pjesmu, upaljena je prva svijeća adventskog vijenca i ostala prigodna adventska rasvjeta u gradu. Svijeću je upalio riječki nadbiskup mons. Ivan Devčić, a uz njega događaju su prisustvovali i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, predsjednica Gradskog vijeća grada Rijeke Ana Trošelj, zamjenici gradonačelnika Sandra Krpan i Goran Palčevski te direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa.

Foto galerija: Paljenje prve adventske svijeće na Koblerovom trgu Foto: Marko GracinTema ovogodišnjeg adventskog vijenca je Godina čitanja. Akciji ukrašavanja se priključio Dječji vrtić More, a sav potreban pribor je osigurao KD Čistoća. U popratnom programu su nastupili Komorni zbor Schola Cantorum koji je otpjevao pjesme “Poslan bi anđel Gabrijel” i “Zdravo djevice” te Mario Lipovšek Battifiaca koji je okupljene ugrijao svojim izvedbama “Let it snow” i “Božić je judi”.– Došašće prije svega označava radost ispunjenja svih obećanja koja je Bog dao čovjeku nakon što je čovjek pogriješio. Bog ga se nije odrekao. Makar smo slabi i grešni, Bog nas ne odbacuje. To je zapravo sržna poruka kršćanstva svim ljudima, nakon paljenja prve adventske svijeće rekao je mons. Ivan Devčić.

– Paljenjem prve svijeća ulazimo u adventsko vrijeme. Ove godine u našem gradu božićne blagdane i proslavu Nove godine iščekujemo uz bogat program. Riječni i Riječanke, ali i naši gosti će uz osvijetljeni Korzo ove godine moći uživati i u ugođaju 11 kilometara lampica na trsatskoj Gradini, Adventiranju kod Kazališta, klizalištu na obali… Za sve uzraste po nešto, kazao je riječki gradonačelnik Marko Filipović.