NZZJZ PGŽ

Na Kampusu dan otvorenih vrata cijepljenja protiv HPV-a

Portal Novi list

Foto Ilustracija

Foto Ilustracija

NZZJZ PGŽ nastavlja s cijepljenjem studenata protiv raka, a 15. veljače održat će se i dan otvorenih vrata cijepljenja protiv HPV-aOdjel školske i sveučilišne medicine Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci u prosincu prošle godine pokrenuo je javnozdravstvenu akciju cijepljenja protiv HPV-a za studente, a 15. veljače 2023. godine održat će se i dan otvorenih vrata cijepljenja protiv HPV-a.


Iako je akcija cijepljenja namijenjena svim zainteresiranim studentima, s obzirom na to da se cjepivo protiv HPV-a prima u 3 doze, posebno se pozivaju studenti koji su u prosincu primili prvu dozu cjepiva da se odazovu ovoj javnozdravstvenoj akciji kako bi na vrijeme primili i drugu dozu.


Cijepljenje će se provoditi u ambulanti na Kampusu (Rijeka, Radmile Matejčić 5) i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo PGŽ (Rijeka, Krešimirova 52 a), od 8:00 – 19:00 sati, studenti će se cijepiti s devetvalentnim cjepivom protiv HPV-a.
Cjepivo je registrirano za sve osobe od 9 godina nadalje. U Hrvatskoj je cjepivo besplatno i primjenjuje se kao gender neutral te se preporučuje do 25 godina starosti.


Studenti koji primaju 2. dozu cjepiva bit će pozvani na cijepljenje 3. dozom u lipnju, a obavijest o idućem terminu svi studenti dobit će pri dolasku na cijepljenje u sklopu dana otvorenih vrata, odnosno 15.02.2023. te kasnije uobičajenim kanalima komunikacije unutar Sveučilišta.


Prije dolaska na cijepljenje potrebno je sa sobom donijeti ispunjeni obrazac, a link za prijavu i više informacija o cijepljenju protiv HPV-a moguće je pronaći OVDJE.


Prijave se primaju do 14. veljače 2023. godine.