Većina već prodana

FOTO Na gradilištu kompleksa RIO-Kantrida gdje će stanovi imati otvoren pogled na more. Evo kolika je cijena kvadrata

Damir Cupać

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

Radovi na rekonstrukciji Labinske ulice u dužini od 230 metara obuhvatili su postavljanje 300 metara plinovoda i sanitarnog kolektora u dužini od 65 metara u trupu prometniceGradonačelnik Rijeke Marko Filipović obišao je radove na rekonstrukciji Labinske ulice u dužini od 230 metara koja bi trebala biti gotova do sredine prosinca ove godine. Ukupna vrijednost svih radova izvedenih u sklopu rekonstrukcije i izgradnje dijela Labinske ulice je oko 3,2 milijuna kuna s PDV-om, a sufinancirali su ih Grad Rijeka, Energo d.o.o. i Vodovod i kanalizacija d.o.o., dok je izvođač radova GP Krk.


Atraktivna Rijeka


– Prometnica spaja prvu fazu izgradnje kompleksa RIO-Kantrida, a riječ je o investiciji koja će rezultirati izgradnjom 273 stana u tri zgrade, a izgrađene su i dvije podrumske garaže. U sklopu kompleksa bit će otvoren trgovački centar u prizemlju. Radovi na rekonstrukciji Labinske ulice obuhvatili su postavljanje 300 metara plinovoda i sanitarnog kolektora u dužini od 65 metara u trupu prometnice. Zadovoljni smo dinamikom izvođenja radova, kao što smo zadovoljni i realizacijom ove investicije koja pokazuje da je investitorima Rijeka itekako atraktivna. Nadam se da će do sredine sljedeće godine kompleks biti gotov, izjavio je Filipović.


Foto galerija: Na gradilištu kompleksa RIO - Kantrida Foto: Mateo Levak


Radovi na rekonstrukciji dijela Labinske ulice obuhvatili su postavljanje trase, izradu kolničke konstrukcije, uređenje raskrižja, uređenje sustava oborinske odvodnje, zamjenu i rekonstrukciju javne rasvjete, postavu DTK kanalizacije, izmještanje i uređenje autobusnih stajališta, izgradnju nogostupa, postavljanje prometne opreme i signalizacije, uređenje pokosa usjeka i nasipa te izgradnju nove nerazvrstane prometnice u ukupnoj dužini od 66 metara. U sklopu zahvata formirano je raskrižje s dodatnim trakom za vozila koja skreću u lijevo čime će se poboljšati i dodatno osigurati uvjeti za sigurno odvijanje prometa. Postavljene su sve instalacije i rubnjaci s južne i sa sjeverne strane. Izgrađeni su potporni zidovi i postavljena je pješačka ograda. Radi se priprema površina nogostupa i kolnika za asfaltiranje.


Većina prodana
Predstavnik investitora gradnje kompleksa RIO-Kantrida Miodrag Gadže izjavio je da je vrijednost investicije oko 45 milijuna eura i da je oko 80 posto stambenog prostora prodano.


– Prosječna prodajna cijena metra četvornog je oko 2.300 eura, kupci su većinom građani Republike Hrvatske, s tim da ima nešto kupaca koji su državljani Slovenije, Bosne i Hercegovine i Italije. Prepoznali smo Rijeku kao izvrsno mjesto za investiranje zbog pozicije grada, odnosno blizine Italije, Slovenije, Austrije, a Rijeka je otvoren grad, što nas je dodatno potaknulo. Osim toga, Rijeka ima velik turistički potencijal, a lokacija gradnje je izvrsna zbog blizine atraktivnih sadržaja. Radovi napreduju u skladu s planiranom dinamikom, a u travnju sljedeće godine očekujemo ishodovanje uporabne dozvole za stambeno-poslovni kompleks, najavio je Gadže, te posebno istaknuo profesionalnost gradske uprave i susretljivost riječke gradske administracije.


– Gradske službe bile su nam uvijek na raspolaganju, a profesionalnost je na zavidnoj razini. Ugodno smo iznenađeni, zaključio je Gadže.