Tradicija

Na Gastrofešti za Badnjak podijeljeno 3.000 porcija friganih ribica i bakalara

Portal Novilist.hr

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej DrechslerRIJEKA Tradicionalna Gastrofešta za Badnjak održana je na Trgu 128. brigade HV i na riječkom Korzu, a i ove godine organizirali su ju Grad i TZ grada Rijeke, a u suradnji sa Studentskim centrom Sveučilišta u rijeci i sponzorima.


Na Trgu 128. brigade HV dijelile su se frigane ribice te crno vino, dok se kasnije na Korzu okupljenim Riječankama i Riječanima dijelio bakalar na gulaš. Sveukupno je podijeljeno po tri tisuće porcija friganih ribica i bakalara, uz oko dvije tisuće čaša crnog vina.


Foto Sergej Drechsler


Foto Sergej Drechsler

Građanima su se na Gastrofešti pridružili gradonačelnik Vojko Obersnel, zamjenik mu Marko Filipović, predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat, rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić Samaržija, direktor Studentskog centra Dinko Jurjević i direktor TZ Rijeke Petar Škarpa.


Manifestaciju su sponzorskim doprinosom podržale riječke tvrtke Plodine, Brodokomerc Nova i PIK Rijeka. Donirano je 


Današnju manifestaciju sponzorirali su Plodine d.d., Brodokomerc Nova d.o.o. i PIK Rijeka d.d. Za pripremu bakalara donirano je 250 kilograma bakalara, 150 litara maslinovog ulja, 400 kilograma krumpira, 40 kilograma kapule, te 10 kilograma češnjaka. Bakalar na gulaš pripremili su kuhari riječkog Studentskog centra.


Građanima je ispred Gradske čitaonice podijeljeno i tri tisuće kanape sendviča od bakalara na bijelo, uz tri tisuće čaša žlahtine, zahvaljujući Vinotelu Gospoja iz Vrbnika, Poljoprivrednoj zadruzi Gospoja, Radio Korzu, Agenciji za marketing VJ Primorski te Općini Čavle.