Potpisan ugovor

Na Crekvini nova ljetna pozornica već za šest mjeseci

Slavica Kleva

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Planirani radovi počinju vrlo skoro, a rok za novi izgled Crekvine je šest mjeseciGradonačelnik Kastva Matej Mostarac potpisao je ugovor sa zagrebačkom tvrtkom Hedom koja će izvoditi radove na Crekvini. Ugovor vrijedan 5,9 milijuna kuna obuhvatit će radove na pretvaranju Crekvine u ljetnu pozornicu, što je dijelom projekta “Povežimo se baštinom”, a izvodi se u sklopu Urbane aglomeracije Rijeka.


Bespovratna sredstva za ovu investiciju su oko 50 posto. Planirani radovi počinju vrlo skoro, a rok za novi izgled Crekvine je šest mjeseci. Nakon provedbe ovog projekta očekuje se značajan porast posjetitelja, uvjereni su kastavski gradski oci, kako unutar, tako i izvan turističke sezone jer će to omogućiti bolji infrastrukturni uvjeti.

I to ne esamo za atraktivne prezentacije nego će ljetna pozornica značajno doprinijeti većoj vidljivosti samog lokaliteta. Istodobno, pozornica bi zbog poboljšanja infrastrukture omogućila proširenje mogućnosti za odvijanje različitih kulturnih i edukativno- kulturnih sadržaja tijekom cijele godine.