Uspješna kampanja

Moje mjesto pod suncem: Počelo uređenje prostora za riječku djecu ispod ruba siromaštva

Sanja Gašpert

Donacije su potrebne za adaptaciju prostora na Pećinama

Donacije su potrebne za adaptaciju prostora na Pećinama

Tijekom nacionalne donatorske kampanje dosad je prikupljeno 910 tisuća kuna, a cilj je sakupiti 1,2 milijuna kuna za adaptaciju prostora na PećinamaOvaj tjedan potpisani su prvi ugovori i započeli su građevinski radovi na prostoru za program »Moje mjesto pod suncem«, koje je u listopadu prošle godine započelo nacionalnu donatorsku kampanju za adaptaciju i uređenje prostora od 380 m2 koji mu je dodijelilo Sveučilište u Rijeci za provedbu programa sustavnog rada s osnovnoškolskom djecom ispod ruba siromaštva.


Cilj je kampanje, koja je još uvijek u tijeku, sakupiti 1,2 milijuna kuna za potpunu adaptaciju i uređenje prostora koji se nalazi na riječkim Pećinama.


Do danas, sakupljeno je 910 tisuća kuna te organizatori pozivaju sve privatne i poslovne donatore da pomognu programu da zaživi i sakupi puno više djece s kojima će sustavno raditi na njihovom osnaživanju i izlasku iz začaranog kruga siromaštva.

Pokrovitelji kampanje su Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka, dok su partneri Sveučilište u Rijeci i Real grupa te sponzori HEP i Jadrolinija.


Kampanji su se proteklih mjeseci pridružile brojne poznate javne osobe, a spot snimljen za kampanju dostupan je na YouTubeu.– Moje mjesto pod suncem je program socijalnog uključivanja i osnaživanja djece u riziku siromaštva i njihovih obitelji.


Kroz proteklih pet godina rada jasno nam je da je za ovo potreban sustavan rad s djecom što i provodimo kroz jedanaest vrsta radionica tjedno, uključivanjem djece u razne sportske i kulturne aktivnosti, pružanjem psiho-socijalne podrške i omogućavanjem drugih nedostupnih sadržaja.


Prostor je, pokazalo se radom, bazična potreba za sustavan i kvalitetan rad s djecom, ali i širenje kapaciteta programa – povećanje broja djece, obitelji i volontera te podizanja kvalitete podrške korisnicima.


Trenutačno radimo u neprikladnim uvjetima i sigurni smo da ovo možemo uz vašu pomoć popraviti. Pozivam zato sve tvrtke, ali i građane Hrvatske da u skladu s mogućnostima pomognu ostvariti viziju djetinjstva jednakih prilika, za svu djecu, kaže Sandra Grozdanov, voditeljica programa Moje mjesto pod suncem.


Zainteresirani se mogu uključiti u kampanju i pomoći uplatom na račun: Erste Bank d.d. (kunski i devizni račun);


IBAN: HR1924020061500087226; Model: HR00;


Poziv na broj: 2020;


Opis plaćanja: Kampanja Moje mjesto pod suncem;


za uplate iz inozemstva: SWIFT/BIC: ESBCHR22.


Sve novosti vezane za projekt mogu se pratiti na društvenim mrežama.