Time to move

Mladi u Centru tehničke kulture osmišljavaju avanturističku igru o Rijeci

Sanja Gašpert

Za sve sudionike u CTK-u Rijeka pripremaju i iznenađenjeRIJEKA – Diljem Europe tijekom listopada obilježava se kampanja Time to move, kojoj je cilj informirati mlade o mogućnostima za mobilnost u svrhu učenja, volontiranja, osposobljavanja i zaposlenja koje im pružaju europski programi.


Putem brojnih informativnih aktivnosti promovirat će se mogućnosti koje europski obrazovni programi nude mladima – volontiranje, stipendije, stručne prakse, razmjene mladih, osposobljavanja i razni natječaji. CTK Rijeka jedan je od Eurodesk multiplikatora pa su pripremili nekoliko aktivnosti za mlade – mogu zaigrati online kviz ili avanturističku igru koju su im pripremili mladi te se krajem mjeseca uključiti u radionicu »99 Luftballons«.


– Do kraja listopada u Time to move kvizu su pripremljene informacije za sve one koji žele provjeriti svoje znanje o europskim zemljama, običajima, kulturi i posebnostima, ali i o europskim programima koji nude mogućnost uključivanja u volonterske, obrazovne ili druge aktivnosti za mlade. Tijekom listopada mladi okupljeni u CTK-u Rijeka izrađuju avanturističku igru o Rijeci. Igra će biti povezana s mobilnošću općenito, a bavi se ljudima i predmetima koji su dolazili i odlazili u Rijeku i iz Rijeke.
Do kraja mjeseca prvi igrači moći će se upustiti u avanturu koju su im pripremili mladi iz CTK-a Rijeka. Krajem mjeseca, točnije u četvrtak, 29. listopada, održat će se radionica »99 luftballons«, na kojoj će mladi, uz pratnju drugih glazbenih hitova, razgovarati o mogućnostima za mobilnost, zaigrati kviz te tehnikom akrila naslikati svoj balon kojim će označiti mjesto kamo žele ići u Europi. Za sudjelovanje u radionici potrebno je ispuniti prijavu. Za sve sudionike u CTK-u Rijeka pripremaju i iznenađenje, ističu u riječkom CTK-u.


Sve aktivnosti Time to move kampanje organizirane su uz financijsku potporu Primorsko-goranske županije, Agencije za mobilnost i programe Europske unije te Ministarstva demografije, obitelji, mladih i socijalne politike.