Grad po mjeri mladih

Mladi si i želiš nešto promijeniti u svom gradu? Pozvan si na kavu s riječkim gradonačelnikom

Portal Novi list

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

U sklopu projekta Grad po mjeri mladih planirano je 12 događanja, a prvi je kava s gradonačelnikomU sklopu projekta Grad po mjeri mladih, na Kavu s gradonačelnikom pozivaju se svi mladi koji žele nešto promijeniti u gradu, iskoristiti sredstva iz Fonda za mlade Grada Rijeke, ili pak pokrenuti neku novu inicijativu u svom kvartu.


Projekt Grad po mjeri mladih u suradnji s Gradom Rijeka provode Centar tehničke kulture Rijeka i Udruga Delta.


Projekt mladima u dobi od 15 do 30 godina nudi mogućnost da se aktivno uključe u Program za mlade Grada Rijeke. Planirano je 12 događanja, a prvi je kava s gradonačelnikom.
Na Kavi s gradonačelnikom mladi će moći saznati što je to Program za mlade, zašto je on bitan Gradu Rijeci, ali i kakvu kavu voli riječki gradonačelnik Marko Filipović, gdje je pije, kakav je bio kada je bio mlad, koje su mu stvari bile važne, kako je postao aktivan u svojoj zajednici.


Na Kavu s gradonačelnikom mladi se mogu prijaviti putem online prijavnice sve do petka, 24. veljače 2023., u 12 sati.Nakon kave, svi sudionici podrobnije će se upoznati s Programom za mlade, točnije njegovim trima razvojnim stupovima: obrazovanje i (samo)zapošljavanje mladih, dobrobit i osamostaljivanje mladih te poticanje, osnaživanje i dijalog s mladima.


Metodom world caffea i ugodnim druženjem s ambasadorima Programa za mlade (predstavnicima različitih odjela Grada Rijeke) uz koordinaciju iskusnih osoba koje rade s mladima zajednički će se promisliti svaki razvojni stup te načini kako potaknuti bolju suradnju mladih i predstavnika Grada Rijeke u realizaciji Programa za mlade koji će uistinu i odgovoriti na njihove potrebe.


Na kraju tog intenzivnog dana, zaključci će se objediniti i prezentirati.