Marina Gratton Gulin

Mještanka Marčelja ljuta na institucije: “Dokad ćemo živjeti u teroru smrada s Marišćine?”

Portal Novi list

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj

Dokle postoji granica naše tolerancije? Očito nam 8 godina još uvijek nije dovoljno, poručuje Marina Gratton GulinMještanka Marčelja Marin Gratton Gulin, ljuta, revoltirana i ogorčena na institucije koje se njoj i sumještanima smiju iza leđa, uputila je javno protestno pismo.


“Dokle ćemo biti kulturni i pristojni?Dokle ćemo prema Zakonu tražiti odobrenje za održavanje prosvjeda kako bi iskazali po neznam koji put naše nezadovoljstvo življenja u teroru smrada i trovanja sa Marišćine?


Eko-plus u subotu u 9 sati prestaje sa dovoženjem otpada kamionima, navodno ide se u “remont struje “???
Dakle, na ruku ide gradu, Županiji, posebno Čistoći jer nećemo moći na 2 sata zatvoriti dovoženje mješanog otpada iz famoznih “za svaku pohvalu” zelenih spremnika. Samo na 2 sata da cijela Županija osjeti teror smrada zapečenog suncem mješanog otpada koji nama zagađuju zrak i pravo na zdrav život na koji imamo pravo kao i cijela Hrvatska.


Dokle postoji granica naše tolerancije? Očito nam 8 godina još uvijek nije dovoljno.


Da li je dozvoljeno da Marišćina i dalje radi bez okolišne dozvole? Po drugi put srušena ali Nadzorni odbor Mariščine očito smatra da je sve po reguli, načelnicu neću ni spominjati. Gdje je večinski vlasnik Županija PGŽ na čelu sa Komadinom koji i dalje tvrdim, najodgovorniji je za nerad nadležnih institucija?


Ministar Čorić od sada preuzima i gospodarstvo pa će još manje brinuti o zdravlju stanovništva jer deponiji su sporedna stvar.


Pitam sve vas koji čitate, da li ste pokušali ne produžiti vozačku dozvolu, šta bi se dogodilo? Platili bi debelo svoju aljkavost.


Ali ŽCGO MARIŠČINA može raditi bez dozvole, a o aljkavosti rada da i ne govorim.


Dokle ćemo tolerirati izjave da trovanja sa Marišćine nema? Koliko je već mještana Marčelja i Viškova pomrlo od karcinoma. Osobno sam imala operaciju sa kancerogenim nalazom!


Od Registra za rak pri ZZJZ još uvijek nema podataka. Doći će nalaz kada svi pokrepamo.


A do tada gušimo se, zatvarajmo čvrsto prozore i balkone, tko preživi, pričat će!


Neću dalje, dosta mi je svega, revoltirana, ljuta, tužna i ogorčena sve pozdravljam”, poručila je Marina Gratton Gulin.
Marina Gratton Gulin
Mještanka Marčelja