#Mihakrozsedmu

Mihael Zmajlović električnim biciklom obilazi Primorsko-goransku županiju

P. N.

#Mihakrozsedmu: Mihael Zmajlović u Kastvu

#Mihakrozsedmu: Mihael Zmajlović u Kastvu

Ispred „kuće Belice“, Zmajlović je u izjavama za medije istaknuo Kastav kao primjer grada u kojem moderne tehnologije olakšavaju svakodnevni život građana i u kojem se uspješno koriste, naglasivši pritom da je Kastav prvi hrvatski grad koji je razvio Strategiju pametnog grada

 
KASTAV Mihael Zmajlović, saborski zastupnik SDP-a i bivši ministar zaštite okoliša,  nastavlja svoju turneju sedmom izbornom jedinicom i danas je posjetio Kastav, a u popodnevnim satima posjetit ce i Novi Vinodolski.

Foto galerija: #Mihakrozsedmu: Mihael Zmajlović biciklom obišao Kastav 


U društvu gradonačelnika Kastva Mateja Mostarca biciklom je obišao grad i razgovarao s građanima.
Ispred „kuće Belice“, Zmajlović je u izjavama za medije istaknuo Kastav kao primjer grada u kojem moderne tehnologije olakšavaju svakodnevni život građana i u kojem se uspješno koriste, naglasivši pritom da je Kastav prvi hrvatski grad koji je razvio Strategiju pametnog grada.


 


Zmajlović je istaknuo i  da su izazovi s kojima su suočeni stanovnici od Zagreba do mora različiti, no svi se slažu da nam je svima važno stabilno gospodarstvo, ravnomjeran razvoj, digitalizacija društva i kvalitetna infrastruktura za život i rad.


 


Posjetom ovih primorskih gradova, završava dio kampanje #Mihakrozsedmu na najzapadnijim dijelovima sedme izborne jedinice.


 


Tijekom proteklih pet dana, Zmajlović je obišao dijelove Grada Zagreba, Zagrebačke županije, Karlovačke županije i Gorski kotar te u razgovoru s građanima problematizirao teme koje su im zajedničke.


 


Predstavio im je i gospodarski program SDP-a na ovim parlamentarnim izborima te konkretne ideje i mjere koje stranka i koalicija Restart predlažu.


Ključni elementi gospodarskog programa su digitalizacija i digitalna transformacija gospodarstva i javne uprave koja mora postati standard i kroz koji će građani i gospodarstvo što brže, kvalitetnije i transparentnije dobivati dokumente koji su im potrebni i ne trošiti vrijeme na komunikaciju s upravom.


Ujedno, Restart zagovara zelenu ekonomiju i zeleni razvoj Hrvatske, što podrazumijeva bolje gospodarenje otpadom, saniranje nelegalnih odlagališta i očuvanje prirode kao vrijednog turističkog resursa te ravnomjerni razvoj svih dijelova Hrvatske.