Dan inteligencije

Mensa provodi testiranja inteligencije, stižu i u Rijeku, evo kako se prijaviti

Jakov Kršovnik

Foto Mensa Hrvatska

Foto Mensa Hrvatska

Testiranje će biti u prostorijama Saveza udruga mladih Primorsko-goranske županije, Erazma Barčića 11, Rijeka, 1. listopada u 11 satiHrvatska Mensa obilježit će međunarodni Dan inteligencije testiranjima inteligencije u svih pet najvećih hrvatskih gradova u subotu 1. listopada.


Testiranje će provoditi ovlašteni Mensini psiholozi, a rezultat testiranja stiže na e-mail adresu svakog pristupnika u roku od mjesec dana.


Svi koji ostvare rezultat bolji nego 98 posto populacije, u vrlo kratkom roku zaprimit će poziv na učlanjenje u Hrvatsku Mensu, koja ove godine obilježava 25. godišnjicu postojanja, javljaju iz Mense.


Testiranja u svih 5 najvećih gradova
Mensa u Hrvatskoj djeluje od 1997. godine, a ovo je trinaesti put zaredom da Hrvatska Mensa sudjeluje u obilježavanju međunarodnog Dana inteligencije.


No, prvi puta da održava testiranja u svih pet najvećih hrvatskih gradova i to u jednom danu. Udruga trenutno broji najviše članova od osnutka, gotovo 1200.


Prijave na testiranja moguća su putem webshopa Hrvatske Mense webshop.mensa.hr, na kojem se može pronaći više informacija o svim testiranjima koja će se održati 1. listopada, a na kojima primarni cilj nije postati članom Hrvatske Mense, već testirati inteligenciju.


Testovi inteligencije koji se koriste su spolno i dobno neutralni, zasnivaju se isključivo na slikama te za uspješan rezultat na testu nije potrebno prethodno znanje, poznavanje matematike, razina obrazovanja niti znanje jezika, navode iz Mense.


Pogodnosti za članove Mense


Hrvatska Mensa dio je šire zajednice Mense International, koja okuplja više od 140 tisuća članova diljem svijeta, a u koju su uključene Mense iz svih zemalja.


U dosadašnjem dijelu godine članovi Hrvatske Mense putovali su na međunarodne događaje u Mađarsku i Francusku, a početkom listopada članovi će prisustvovati svjetskom okupljanju mensaša u susjednoj Crnoj Gori, na kojem će sudjelovati dosada najveći broj zemalja, njih četrdeset.


Osim ugodnih druženja i zanimljivih putovanja, Hrvatska Mensa nudi članovima i niz pogodnosti, u rasponu od posebnih pogodnosti i popusta kod telekomunikacijskog operatora A1 Hrvatska do putovanja vlakom na svim relacijama unutar Hrvatske uz 50 posto popusta u suradnji s tvrtkom HŽ Putnički prijevoz, a tijekom rujna su ugovorene nove suradnje kao što je između ostalih, ona s padobranskim klubom Skydive Croatia.


Sve ostale informacije o Udruzi možete pronaći na službenim stranicama www.mensa.hr, javljaju iz Mense.


Testiranje u Rijeci


Prijave za testiranje u Rijeci primaju se na poveznici do petka 30.rujna u 12 sati.


Testiranje će biti u prostorijama Saveza udruga mladih Primorsko-goranske županije, Erazma Barčića 11, Rijeka u 11 sati.


Na testiranje je potrebno ponijeti osobnu iskaznicu ili putovnicu ili neku drugu službenu ispravu sa slikom.


Za učenike i studente odobrava se i popust. Sve upute za rješavanje testa pružit će psiholog prije početka testiranja.


Minimalna dobna granica za pristupanje testiranju je 14 godina, a mlađi od 18 godina trebaju doći u pratnji roditelja ili staratelja.