Obavijest

Maske na tržnicama obvezne i na otvorenom i u zatvorenom prostoru

Slavica Kleva

Foto arhiva NL

Foto arhiva NL

Tvrtka Rijeka plus podsjeća na nužnu epidemiološku mjeru Stožera civilne zaštite od 3. srpnja ove godineTvrtka Rijeka plus podsjeća zakupce i korisnike usluga riječkih tržnica da je na svim lokacijama, na Centralnoj tržnici te tržnicama Zamet i Brajda, u zatvorenim i otvorenim prostorima tržnica u svakom trenutku obavezno nošenje zaštitnih maski, na način da cijelo vrijeme dok se nosi, maske prekrivaju usta i nos.


Iz Rijeka plusa podsjećaju da je novom Odlukom o nužnoj epidemiološkoj mjeri obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski, koja je stupila na snagu u subotu 3. srpnja, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske propisao da i dalje postoji obveza korištenja maski za zaposlenike u trgovačkoj djelatnosti i kupce za vrijeme boravka u prodavaonicama, kao i za osobe na otvorenim prostorima u okolnostima kada nije moguće održavati fizički razmak između osoba.


I dalje je propisana obveza nošenja maske u prostorima ili okolnostima kada nije moguće osigurati da u prostor ulaze samo osobe koje posjeduju digitalnu COVID-potvrdu.
Prema Odluci o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja, a vrijede do 15. srpnja, stroga mjera fizičkog distanciranja i dalje nalaže izbjegavanje bliskog osobnog kontakta u razmaku od najmanje 2 metra u zatvorenom prostoru i 1,5 metar na otvorenom prostoru.


Ako nije moguće održavanje fizičke distance od najmanje 2 metra u zatvorenom prostoru i 1,5 metar na otvorenom prostoru, obvezno je korištenje maski za lice ili medicinskih maski.